Armonie și culoare, în pas de dans. ”Memorialul Daniel Nechita”, un succes
Foto: Sonia Baciu

Armonie și culoare, în pas de dans. ”Memorialul Daniel Nechita”, un succes
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ediţia a opta a "Memorialului Daniel Nechita", desfășurată la Sala Sporturilor "Dunărea" din Galați, în coorganizarea cluburilor Fantezia și Beija  Flor, a readus în atenția publicului armonia și ritmul pașilor de dans, cu care sportivii se etalează la competițiile din țară, și care astfel au putut să îi încânte și pe gălățeni.

A fost o prezență amplă, atât din punct de vedere numeric, aproape 200 de perechii și 450 de dansatori la formații, cât și a publicului prezent în cele două zile de concurs. La competiţia, considerată de federaţia de dans ca fiind zonală, au participat sportivi ai cluburilor de specialitate din Galaţi, Brăila, Constanţa, Iaşi şi Bucureşti, dar şi din Republica Moldova.

Din partea clubului Beija Flor, cel mai bun rezultat a fost al perechii formate din Mihai Ciolan și Dalia Tenie, care au obținut patru locuri 1, la Clasa D, secțiunile Standard și Latino, precum și la Open Basic Standard și Latino, la categoria de vârstă 16-35 ani. "Ne-a plăcut foarte mult, din punctul meu de vedere totul a fost o reușită. Mă bucur că am putut dansa cu aceeași ținută cu care dansa și mama mea, rochia are valoare sentimentală și cred că și de asta am obținut aceste rezultate", a declarat vădit emoționată Dalia. "Totul a decurs foarte bine, nu m-am încurcat, iar clasările sunt cele pe care le-am așteptat", a spus și Mihai Ciolan.

Alte rezultate ale sportivilor de la Beija Flor au fost: Robert Avram și Alexia Codrescu - locul 2 la Open Basic Standard și locul 4 la secțiunea Latino (14-15 ani), Sorin Hurmuzache și Delia Dublea - locul 4 la Open Basic Standard și Latino (12-13 ani) și locul 9 la Clasa D (12-15 ani), Adrian Pîntrijel și Sabina Stafie - locul 3 la Clasa D Standard și locul 5 la Latino (16-35 ani), Pavel David (Generația 9 București) și Teodora Șerban (Beija Flor) - locul 5 la Clasa E (12-15 ani).

Clubul Fantezia s-a remarcat prin perechea Cosmin Lupoae și Mitzura Pentiuc, cu două locuri 1, la Open Standard și Latino, la categoria 16-35 de ani. De precizat că cei doi, care concurează împreună de aproximativ patru luni, vor participa la finalul acestei săptămâni la Campioantul Mondial Under 21 de la Timișoara, chiar dacă sunt cu mult sub nivelul de vârstă al celorlalți concurenți. Cosmin are 16 ani, iar Mitzura, doar 13 ani.

Alte rezultate ale sportivilor antrenați de Andreea Adam au fost obținute de perechea Rareș Constantin și Daria Ichim - locul 1 la Open Standard (12-15 ani) și locul 2 la Open Latino, Valentin Micu și Teodora Stoica - locul 3 la Clasa E 6-11 ani, Roberto Stafie (Fantezia) și Alesia Vîrtosu (Generația 9 București) - locul 1 la Hobby 10-11 ani.

Sucursala gălățeană a clubului Phoenix din București a obținut un loc 4 la Open Latino (16-35 ani), prin perechea Laurențiu Chiriță și Cristina Severin, respectiv, două locuri 7, Alin Tudose și Felica Monteleone, la Clasa D (12-15 ani), și Dragoș Crișean - Oana Răileanu, la Clasa E (12-15 ani).

Clasare foarte bună la "Mondialul" de juniori II

Perechea Rareș Vădană și Tea Neculae de la Clubul Fantezia, aflați la prima participare la un Campionat Mondial pentru juniori II, au încheiat competiția secțiunii Latino pe locul 4, din 70 de cupluri concurente. Podiumul a fost ocupat de două perechi din Rusia și una din Letonia, diferența față de cei de pe locul al treilea fiind de doar cinci puncte. "Evoluția copiilor a fost una foarte bună, s-a văzut o creștere în valoare de la Stuttgart (n.r. - German Open Championship, din august) la Mondiale, unde au abordat mult mai bine dansul din punct de vedere tehnic, aspect care s-a văzut pe ringul de dans", a declarat Andreea Adam, antrenoarea clubului Fantezia.

A doua pereche de la Fantezia care a participat la o competiție internațională în weekendul trecut a fost cea formată din Mihai Paraschiv și Irina Tudorache (Generația 9 București), care s-a clasat pe locul al treilea la Open Latino, la categoria 19-34 de ani.

Citit 2036 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.