Karateka gălățeni, 11 titluri de campioni

Karateka gălățeni, 11 titluri de campioni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Campionatul Național de Karate Tradițional pentru copii, desfășurat la Iași, s-a încheiat cu un bilanț foarte bun pentru karateka celor trei cluburi de specialitate din Galați, Meikyo, Karate Club și Kodo, aceștia obținând 33 de medalii, dintre care 11 de aur, 8 de argint și 14 de bronz. Evenimentul a reunit peste 400 de sportivi, de la 39 de cluburi din țară.

Clubul Meikyo (antrenori Dana Stamate Farcaș, Eusebiu Diaconu și Octavian Tilică) a obținut 14 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint și 4 de bronz, dar și 10 clasări pe locul al patrulea. Rezultatele obținute au fost următoarele: copii I, Răzvan Postelnicu - aur (kata individual) și bronz (enbu masculin), precum și un loc 4, Alexandra Tomiță - argint (kata individual) și bronz (kumite individual), dar și un loc 4; copii II, Andreea Suditu - aur (kata echipe feminin), argint (kumite individual), Teodora Homner - aur (kata echipe feminin) și un loc 4, Ciprian Robu - bronz (enbu masculin). La copii III, Yasmina Zamfir a obținut aur (kata echipe feminin) și bronz (kumite individual), Ana Maria Cucu și George Buruiană - argint (enbu mixt), iar cel din urmă și un loc 4, la fel ca și David Anghel, Daria Chiriac și Rebeca Tudorache. La copii IV, Alexandru Ivanov și David Andone au obținut medalia de aur (enbu mixt). Andone, alături de Patrick Munteanu și Mateo Talaşman, s-au clasat pe locul al patrulea, la kata pe echipe. O evoluție foarte bună au avut și sportivii Yannis Zamfir, Ioana Zaharia, Ioana Zăvoiu Ioana și Andrei Cucu.

De la Karate Club - antrenori Nicolae Mărăndici, Silviu Băraru și Adrian Coman - cel mai bun rezultat a fost obținut de Radu Cazacu: două medalii de aur (kata echipe masculin și enbu masculin) și un bronz (kumite individual), la categoria copii III. La aceeași categorie de vârstă, Rareș Ioniță a obținut două medalii de aur (kata echipe masculin și enbu masculin), precum și o clasare pe locul al patrulea, Alexandru Dumitru - aur (kata echipe masculin) și David Pușcașu - argint (kata individual masculin). La copii II, Mario Malasincu și Robert Sasu au obținut medalii de argint la enbu masculin, în timp ce Sas şi Liana Gruzămescu au câștigat bronzul probei de enbu mixt. Ioana Neagu a câștigat două medalii - argint (kata individual) și bronz (kumite individual). La copii I, Andrei Coman s-a clasat pe locul al patrulea, la kata individual. Evoluții bune au avut și Vanesa Coman, Teodor Iordache, Adrian Palade, Andrei Căpățînă.

Sportivii clubului Kodo (antrenori Mihai Tâmpeanu și Alin Daiciu) au câștigat şase medalii de bronz: la copii I, Andreea Marin și Cătălina Stamate în proba de kata echipe feminin; la copii II, Alice Zaharia la kata echipe, în timp ce Vlad Hagiu, Vlad Bichineț și Bogdan Mucterem - la kata echipe masculin. Acesta din urmă, alături de Anastasia Tătăruc, s-au clasat pe locul al patrulea la enbu mixt.

De asemenea au avut o evoluție bună și sportivii: Dragoș Jirighie, Rareș Mardare Irene Stanciu Irene, Matei Onișor, Cristina Prodan, Alexandru Răducan, Andrei Dinu și Denis Ceapă.

Toți acești sportivi s-au calificat la Campionatul European de karate fudokan, ce va avea loc la începutul lunii decembrie, în Slovenia.

Citit 6835 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2018 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.