VOLEI | Excludere pentru neprezentarea de la Galaţi
Foto: Marian Căpăţînă și Gheorghe Arsenie

VOLEI | Excludere pentru neprezentarea de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima divizie feminină, start cu nouă echipe în loc de 12 * Divizia A1 începe mâine, cu CSU Belor Galaţi jucând la Blaj


Echipa feminină de volei Penicilina Iaşi a fost exclusă din campionatul Diviziei A1, ca urmare a neprezentării la meciul cu CSU Belor Galaţi, din "Cupa României", ce ar fi trebuit să aibă loc vinerea trecută, la Galaţi.

Conform regulamentului federaţiei (articolul 15), neprezentarea la un meci, indiferent că este vorba de "Cupa României" sau campionat, atrage de la sine excluderea din toate competiţiile.

Federaţia Română de Volei (FRV) a înştiinţat oficial clubul ieşean cu privire la decizia excluderii din campionat, această măsură venind la pachet cu interzicerea participării Penicilinei în competiţiile FR Volei în următorii doi ani.

Anterior, ignorând propriul regulament, FRV a încercat să menţină formaţia ieşeană în competiţii, cerând acordul pentru aşa ceva celorlalte cluburi din Divizia A1.

Decizia federaţiei vine după ce echipa ieşeană nu s-a prezentat la meciul din "Cupa României" de la Galaţi, cu echipa locală CSU Belor. Neprezentarea Penicilinei este învăluită în continuare în ceaţă, oficialii grupării ieşene păstrând misterul în privinţa motivelor care au stat la baza revenirii acasă de la Galaţi, în chiar ziua partidei. Reamintim, Penicilina a făcut deplasarea la Galaţi, dar în ziua partidei a făcut cale întoarsă spre casă, fără să-i anunţe pe reprezentanţii clubului gălăţean sau pe cei ai federaţiei.

Sursele noastre susţin că pentru trei jucătoare din străinătate s-au plătit taxele necesare la forul internaţional doar cu o zi înaintea partidei, prea târziu pentru a se primi în timp util acordul de joc. Astfel, Penicilina avea doar cinci voleibaliste cu drept de joc la Galaţi. Nu s-ar fi putut disputa nici măcar un meci amical, regulamentele internaţionale interzicând folosirea unor voleibaliste fără toate documentele necesare chiar şi în cazul unor partide neoficiale.

În mod normal, Divizia A1 este un campionat cu 12 echipe, însă în perioada precompetițională două dintre formaţiile cu drept de participare, CSU Medicina Tg. Mureș și CSU Oradea - ce obţinuse promovare la finalul sezonului trecut - nu s-au mai înscris. Astfel, chiar înainte de a se rămâne în nouă competitoare, prin excluderea Penicilinei Iaşi, se ajunsese în situaţia de start într-o primă ligă din care nu retrogradează nimeni.

În aceste condiții, marile dispute se vor duce în frunte, pentru titlul de campioană şi pentru locurile ce duc în cupele europene, ceea ce înseamnă un sezon fără mare presiune a rezultatelor pentru CSU Belor Galaţi. "Fiind o nou promovată, iniţial obiectivul era să evităm retrogradarea, dar nu mai este cazul. Nu mai este presiune asupra noastră, ci doar pe formaţiile care vor în primele patru locuri, aşa că vrem să jucăm din plăcere, să ne bucurăm de frumuseţea jocului, să dăm tot ce avem mai bun şi să-i mulţumim pe cei care vor veni să asiste la meciurile noastre. Desigur, vrem cât mai sus în clasament, cred că putem tinde la locurile 5-6", a declarat voleibalista Anamaria Berdilă, căpitanul echipei gălăţene.

Campionatul va începe sâmbătă, CSU Galaţi urmând să joace primul meci în deplasare, cu vicecampioana Alba Blaj.

Citit 1350 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2018 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.