CSM Phoenix CSU adună victorii în Liga Națională

CSM Phoenix CSU adună victorii în Liga Națională
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de baschet masculin CSM Phoenix CSU Galați duce un duel foarte strâns cu echipa din Tg. Mureş pentru câştigarea Grupei C din Liga Naţională, care cel mai probabil se va tranşa în meciul direct, din prima etapă a returului, care va avea loc la Galaţi. Formaţia gălăţeană a ajuns la treia victorie consecutivă din acest sezon, ultimul succes fiind cu scorul de 97-61 în fața formației Rapid București, în etapa a patra.

În urma acestui rezultat, gălățenii au urcat pe locul 3, la un singur punct distanță față de ocupantele primelor două poziții, ACS Târgu Jiu și CSM Tg. Mureș (8 puncte). Celelalte două victorii au fost cu peste o sută de puncte marcate pe meci, 110-59 cu VSKC Miercurea Ciuc și 109-89 cu CSM Sighetu Marmației.

În condiţiile în care formaţia gorjeană ocupă oarecum conjunctural această poziţie fruntaşă - a jucat până acum doar cu ultimele patru clasate, adevărata luptă pentru supremația grupei se conturează a se da cu cei de la CSM Tg. Mureș. În fața acestora, gălățenii au pierdut în tur, la limită, 88-93, dar totul a fost pe fondul unui lot incomplet, format cu doar câteva zile înainte, astfel că s-a suferit la capitolul omogenitate. Din componența echipei mai fac parte doar trei dintre jucătorii din ”vechea gardă”, Miller, Stan și Grecu, Phoenix având şi un nou tehnician, muntenegreanul Dragan Radovici.

Florin Atanasiu, șeful secției de baschet a CSM Galați, spune că echipa se află în ascensiune, singura înfrângere fiind datorată lotului incomplet la acel moment. ”Avem o înfrângere în fața Mureșului, în prima etapă. Așa a fost programarea, din păcate noi am început foarte târziu pregătirile şi nici nu am avut lotul complet la acel meci”, a declarat Atanasiu la Divizia Locală de la Digi Tv.

Cum obiectivul exprimat pentru acest sezon este cel de a câștiga grupa şi ajunge astfel al confruntări cu echipele din elită, la fel ca în ultimele sezoane, Atanasiu consideră că este nevoie de victorii în toate partidele din "C". ”Avem de recuperat un handicap nu foarte mare, iar asta înseamnă să câștigăm toate meciurile până la returul cu ei (n.r. - Tg. Mureș, la începutul lunii decembrie)”, a precizat reprezentantul baschetului gălățean.

În etapa următoarea, CSM Phoenix CSU va juca, în deplasare, duminică (ora 17.00), cu Agronomia București - locul 6, cu șase puncte.

Rezultate bune și la juniori

Altfel, trei echipe de juniori ale clubului Phoenix au participat la turnee din cadrul primei faze a Campionatul Naţional.  Astfel, fetele sub 13 ani au evoluat în turneul de la Craiova, unde au câștigat ambele meciuri: 73-35 cu CSS Craiova și 53-21 cu ACS Dan Dacian Negru. Antrenorul Dalibor Destanovic a rulat tot lotul deplasat: Larissa Ariana Chirilă, Ana Maria Blăjanu, Ștefania Balaș, Silvia Nicoleta Buțurcă, Denisa Nicole Budin, Maria Adriana Aurică, Maria Ioana Vlasie, Alexandra Caramatescu, Cristiana Nicoleta Mocănel, Georgiana Alexandra Olteanu, Melania Andreea Elefteriu, Antonia Maria Gogu, Daniela Mititelu.

Băieții Under 13, pregătiți de antrenorii Dalibor Destanovic și Cristina Nini, au jucat la Buftea, unde au înregistrat rezultatele: 74-47 cu ABC Shooting Stars Buftea, 30-66 cu BC Slam Alb. Lotul de jucători: Matei Alexandru Stanciu, Roberto Dimachi, Tudor Păncescu, Luca Arfire, Gabriel Dabija, Florin Mitrofan, Anastasios Bondoc, Rareș Petre Şerban, David Andrei Brăilescu, Sebastian Iulian Boghean, George Sîrghe, Eduard Nuțescu.

La categoria sub 16 ani - masculin, Phoenix a evoluat la București într-un turneu din grupa a 3-a. Cu un lot restrâns din cauza accidentărilor, echipa antrenată de Cosmin Șerbănescu a pierdut meciul cu CSM București şi a reușit o victorie, 58-49, cu gazdele turneului, Colegiul Național Aurel Vlaicu. Lotul folosit pentru acest turneu a fost format din: Cristian Câmpeanu, Răzvan Vădeanu, Alex Trandafir, Robert Gheorghe, care din păcate s-a accidentat în meciul doi, Alex Șerban, Darius Stoica, Rareș Gîrneață, Călin Brătescu, Robert Rizea, Cosmin Răcuciu, Luca Crihană.

Citit 1206 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.