Haltere. Argint la Campionatul Mondial

Haltere. Argint la Campionatul Mondial
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sportiva Loredana Toma a câştigat, luni seara, o medalie de argint în proba de smuls la categoria 64 de kilograme din cadrul Campionatelor Mondiale de haltere care au loc în aceste zile la Ashgabat (Turkmenistan).

Tripla campioană mondială de la ediţia de anul trecut a avut acum o misiune mult mai grea, luptând cu reprezentanta Chinei, ţară revenită cu această ocazie în competiţiile internaţionale după o suspendare pentru numeroase cazuri de dopaj.

La stilul smuls, Loredana Toma a avut o evoluţie foarte bună, pierzând la limită bătălia pentru titlul mondial în faţa chinezoaicei Deng Wei. Toma a început cu 106 kilograme, a continuat cu 110 kg, însă a ratat la cea de-a treia încercare cu 112 kg, greutate la care Deng Wei a reuşit. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Karina Gorinceva din Kazahsan (107 kg).

La aruncat, Toma a reuşit 124 de kilograme, însă a ratat celelalte două încercări la 128 şi 129 kg, clasându-se în final pe poziţia a noua. În clasamentul de la total, sportiva născută la Botoşani a ocupat poziţia a cincea, cu 234 kg. Podiumul la total a fost următorul: 1. Deng Wei (China) - 252 kg, 2. Rim Un Sim (Coreea de Nord) - 239 kg, 3. Rattanawan Wamalun (Thailanda) - 239 kg.

După cinci zile de concurs, delegaţia României are două medalii: bronz prin Cristina Iovu (stilul aruncat, cat. 55 kg) şi argint prin Loredana Toma (stilul smuls, cat. 64 kg).

Andrieş, în grafic pentru medalie olimpică

Gălăţeanca Elena Andrieş a avut şi ea evoluţii bune, cu două clasări pe locul cinci, la stilul aruncat şi la total. Andrieş, legitimată la CSU Galaţi, a fost depăşită de două sportive din China şi două din Thailanda. Astfel, Elena Andrieş este în grafic pentru obţinerea unei medalii la Jocurile Olimpice din 2020 (Tokyo), acolo unde numărul de sportivi pe care o ţară îi poate înscrie este mult mai mic faţă de Campionatul Mondial. Aproape sigur la Tokyo nu vor mai fi câte una din sportivele din China, respectiv Thailanda, care acum s-au clasat mai bine decât Andrieş.

Ultimul sportiv român care va intra în concurs la acest Campionat Mondial este Nicolae Onica, acesta urmând să participe la proba masculină de 96 de kilograme, programată astăzi.

Citit 1162 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.