”Hammer”, gală cu miză intercontinentală

”Hammer”, gală cu miză intercontinentală
Cristian Ciocan boxează sâmbătă în Germania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La două luni de la cel mai recent meci al său, câștigat, Cristian Hammer Ciocan va reveni în ringul de box, în cadrul unei gale ce va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, la Hamburg, în care îl va avea ca adversar pe germanul Michael Wallisch.

Cu un palmares foarte bun, 23 de victorii, din care 13 prin KO și 5 înfrângeri, gălățeanul s-a declarat optimist în ceea ce îl privește. "Am un meci foarte important, de 12 reprize, pentru titlu. O să fie un meci destul de dificil, sper să pot câștiga, mă simt foarte bine, totul a decurs normal cu pregătirile și sper să aduc acasă centura", a declarat Ciocan, la un eveniment desfășurat luna trecută, la Galați.

Aflat în Germania, acesta își întărește declarațiile, precizând, conform site-ului boxen-news, că vrea îl pună la punct pe neamț. "Nu m-am simțit niciodată la fel de bine și am convingerea 100 la sută că voi câștiga. Îl voi învăța pe Michael Wallisch o lecție pe care o va ține minte multă vreme", a mai spus gălățeanul. Promotorul acestuia, Erol Ceylan, este, de asemenea, impresionat de încrederea în sine a sportivului român. "Christian nu poate fi oprit. Va fi un meci fierbinte pe 15 decembrie", a concluzionat Ceylan.

Michael Wallisch are 19 meciuri, toate câștigate, dar palmaresul său nu este foarte elocvent, de vreme ce lista adversarilor de până acum nu cuprinde nume importante ale categoriei. De-a lungul carierei, Ciocan s-a confruntat deja cu nume majore, precum Tyson Fury și Alexander Povetkin, având victorii importante asupra lui David Price, Erkan Teper și Michael Sprott".

În ierarhia mondială a categoriei grea a reputatului site boxrec.com, Ciocan este pe locul 13, în timp ce germanul se află doar pe 64, ceea ce evidențiază că germanul a fost protejat, neavând adversari bine cotați.

Boxen1.com estimează că așteptatul duel dintre Ciocan și Wallisch va avea ca miză centura intercontinentală a unei versiuni majore și astfel câștigătorului i se vor deschide multe uși spre vârful piramidei.

Cei doi pugiliști se cunosc destul de bine, fiind o perioadă colegi de club în Germania, având şi câteva sesiuni comune de antrenament.

Citit 4572 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.