Sărbătoarea micilor handbaliste. ”Cupa Steluţa Luca”, la Pechea. TRADIŢIE

Sărbătoarea micilor handbaliste. ”Cupa Steluţa Luca”, la Pechea. TRADIŢIE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În sala liceului din Pechea s-au disputat meciurile ediţiei a şaptea a competiţiei de handbal dotată cu "Cupa Steluţa Luca", unde şi-au dat întâlnire opt echipe de junioare III (12-14 ani).

Acestea au fost repartizate în două grupe, astfel: Grupa I: Handbal Art Galaţi, Şcoala Gimnazială Tichileşti (Brăila), Şcoala Gimnazială "Sf. Nicolae" Vânători şi Şcoala Gimnazială "Prof. Emil Panaitescu" Cudalbi; Grupa a II-a: CSM Galaţi, Şcoala Gimnazială Greci (Tulcea), Liceul Tehnologic "Hortensia Papadat Bengescu" Iveşti şi Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea.

Partidele au fost disputate şi atractive, urmărite de un numeros public, care a adresat aplauze competitoarelor şi organizatoarei turneului - Steluţa Luca, fiică a acest localităţi şi una dintre cele mai reprezentative jucătoare din handbalul românesc, ani de zile port-drapelul generaţiei sale în competiţiile interne şi internaţionale.

La Pechea a ajuns şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, care s-a arătat impresionat de atmosfera competiţiei. "Este o mare plăcere să vezi atâția copii, eleve de la școlile din zonă şi din alte trei judeţe, cu câtă pasiune joacă și cât talent arată deja la vârste atât de mici. Este emoționant să vezi bucuria în ochii lor, atât pe teren, cât și când primesc premii sau când ascultă câte un sfat de la Steluța. O felicit pe Steluța Luca pentru eforturile pe care le face, alături de autoritățile locale de aici care o sprijină, și sunt convins că din atâția copii vor ieși, peste ani, multe sportive de valoare".

În prima zi s-au disputat meciurile din grupe, pentru ca duminică să se joace pentru clasament. Locurile 7-8 au revenit echipelor din Iveşti şi Cudalbi, scor 10-5; pentru poziţiile 5-6, echipa din Greci a întrecut-o pe cea din Tichileşti cu 10-9; gazdele le-au învins pe colegele din Vânători cu 14-7 şi au ocupat locul al treilea.

Deosebit de atractivă a fost finala competiţiei în care s-au întâlnit echipele gălăţene CS Municipal (antrenor Sergiu Mărcuț) şi Handbal Art (Gabriela Artene), partidă câştigată la limită, scor 14-13, de CSM.

Organizatorii i-au recompensat pe cei implicaţi. Ana Viorica Ștefu (director Liceul "Costache Conachi" Pechea) şi jucătoarea Denisa Constandache (Handbal Art) au primit premii speciale, după care a venit rândul jucătoarelor: Gabriela Crişan (Pechea) - pentru titlul de golgheter, cu 28 de reuşite, Bianca Barbu (CSM) - cel mai bun portar, Andra Buric (Handbal Art) - cea mai bună apărătoare şi Cosmina Dănilă (CSM) - cea mai completă jucătoare.

În încheiere, o scurtă declaraţie a principalei organizatoare, Steluţa Luca. "Am avut parte de o adevărată sărbătoare a sportului, a handbalului în special, în care micile sportive au reuşit să etaleze o serie de realizări care fac ca această disciplină să fie îndrăgită de toată lumea. Aduc mulţumiri conducerii Şcolii, Primăriei şi tuturor celor implicaţi în aceste două zile!"

* Reprezentativa României va juca, în această seară, de la ora 19,00 (televizare TVR 1), cu selecţionata Ungariei, în ultimul meci din grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin. Ieri-seară, România a întâlnit Spania.

Citit 1741 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2018 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.