Au trecut de un hop dificil. CSM Phoenix CSU, victorie cu trudă în faţa vrâncenilor

Au trecut de un hop dificil. CSM Phoenix CSU, victorie cu trudă în faţa vrâncenilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU Galaţi a mai făcut un pas important spre câştigarea Grupei C din Liga Naţională, implict spre calificarea în Grupa Galabenă pentru a doua fază a competiţiei. Formaţia gălăţeană a învins incomoda echipă CSM Focşani, scor 86-70, păstrându-şi astfel primul loc în clasament.

CSM Focşani a confirmat în meciul disputat duminică seară, la Galaţi, că este una dintre formaţiile bune ale seriei, reuşind să menţină echilibrul dincolo de jumătatea disputei. După primul sfert, scorul a fost egal (21-21), iar în aceleaşi coordonate s-a jucat şi până la intrarea în pauza mare. Lucrurile au început să se clarifice abia din sfertul trei, când CSM Phoenix CSU s-a desprins prima dată la o diferenţă ceva mai liniştitoare (scor 56-46, minutul 25), iar de acolo formaţia antrenată de Dragan Radovici a gestionat foarte bine jocul astfel că CSM Focşani nu s-a mai apropiat la mai puţin de şapte puncte.

Philip Miller, unul dintre cei mai buni realizatori ai echipei gălăţene în acest meci (21 puncte), a admis că a fost una dintre cele mai dificile partide din acest sezon. "A fost un meci greu, dar am fost uniți şi pe acest fond victoria a venit. De acum mai avem de jucat două meciuri, ambele la fel de importante pentru ce va fi în faza următoare a campionatului. Nu ne va fi ușor, trebuie să ne concentrăm pe adversar și să lucrăm la partea mentală, căci în faza a doua a campionatului vom avea adversari mult mai puternici decât până acum", a declarat Miller.

Ceilalaţi marcatori de la CSM Phoenix CSU au fost Perovici - 24 puncte, Corpodean - 14, Djordjevici - 9, Dukity - 7, David Stan - 6, Voinescu - 3, Al. Vlad - 2.

În ultimele două etape din Grupa C, CSM Phoenix mai are de jucat, miercuri, cu ultima clasată, Universitatea Cluj (deplasare) şi sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 17.00, cu ACS Tg. Jiu, ocupanta locului 4.

 

Citit 832 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.