VOLEI. Pregătiri intense înaintea meciurilor oficiale

VOLEI. Pregătiri intense înaintea meciurilor oficiale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prima înfățișare din acest an, cu publicul (deși în număr foarte redus), a voleibaliștilor de la CSM Arcada a coincis cu un succes, scor 3-1 (-24, 17, 22, 23), cu Dinamo.

Chiar dacă a fost doar un meci amical - cu o colegă de eșalon - victoria tot victorie se cheamă și poate fi considerată un bun început în ceea ce va urma. Pentru că echipa noastră se află într-adevăr la un început de drum, cu un antrenor nou și câteva schimbări în rândul jucătorilor, meciul de sâmbătă a fost cea mai potrivită ocazie de a testa ”terenul” înaintea startului competițional din acest an. CSM Arcada și-a propus ca obiectiv titlul de campioană și ”Cupa României”. Cu noua conducere tehnică asigurată de Sergiu Stancu, un antrenor cu renume în voleiul gălățean, după titlul obținut cu Tricolorul Ploiești, în sezonul trecut, ajutat de tulceanul Răzvan Tănăsescu (care are și calitatea de jucător). Stafful este completat de preparatorul Daniele Alpi și Eugen Pascale - fizioterapeut.

Meciul cu Dinamo a fost primul în noua formulă și a fost adjudecat de gălățeni, cu scorul de 3-1. Pe fondul unui joc echilibrat - așa cum s-a întâmplat până la fluierul final al gălățeanului Lucian Năstase (secund George Ioneanu) - primul set a fost câștigat de bucureșteni, în prelungiri (26-24). Pe parcurs lucrurile s-au mai schimbat și echipa noastră s-a impus la 17, 22 și 23. Jocul de sâmbătă nu l-a mulțumit pe noul tehnician, dar acesta consideră că e firesc, fiind abia la primul meci în această formulă. ”Avem destule lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim, nu sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut pe teren, dar poate că pentru această primă perioadă de pregătire sunt cât de cât normale, dar cu siguranță vom analiza ceea ce s-a întâmplat bun și rău, și cu siguranță vom avea o evoluție mai bună decât s-a jucat acum”, a declarat Sergiu Stancu după amicalul cu Dinamo.

În ceea ce privește lotul actual, tehnicianul gălățenilor consideră că experiența noilor jucători este binevenită la club. ”A venit un jucător nou, Ivan Borovnjak, în locul lui Marko Bojici, un jucător care a decis să plece de la echipa noastră. Pe Ivan îl cunosc de ceva timp, este un sportiv cu experiență, a jucat în campionate importante din Europa, sunt convins că ne va ajuta cu experiența lui. De asemenea, mai așteptăm un principal (n.r. - croatul Ivan Mihaly)”, a concluzionat Stancu.

Meciul cu Dinamo a fost abordat cu ”sextetul”: Perez, Sanderson, Borovnjak, Ciucureanu, Bissete, Kullo - Cabrera (libero). Pe parcurs au intrat în joc: Terzici, Carasco, Cristescu și Lefterache. A lipsit, motivat, croatul Ivan Raici, care a fost convocat la lotul național pentru meciuri oficiale. De menționat că din lotul dinamoviștilor fac parte și trei foști jucători de la Arcada: Filip Despotovski, Mihai Dumitrache și lituanianul Arvydas Miseikis.

Altfel, vineri, CSM Arcada va avea primul meci oficial din acest an, în deplasare, cu CSM București, în faza secundă a ”Cupei României”, partida va fi televizată. Pe 26 ianuarie, gălățenii vor juca și prima partidă din returul campionatului Diviziei A1, pe teren propriu, cu formația CSM Câmpia Turzii.

În clasament, Arcada se află pe locul al treilea, cu 19 puncte, la 9 puncte în urma primelor două clasate, VM Zalău și SCM U Craiova, dar la egalitate cu echipa de pe locul 4, CSM București (unde antrenor este gălățeanul Marian Apostu, fostul tehnician al Arcada).

 

Fetele de la CSU Belor, primele meciuri oficiale

După un cantonament ce a avut loc la Mamaia, voleibalistele de la CSU Belor vor avea în această săptămână primele două meciuri oficiale, ambele în fața aceleiași adversare - Volei Club Alba Blaj - vicecampioana Europei, dar în competiții diferite. Astfel, mâine, de la ora 17,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, se va disputa prima etapă din returul Diviziei A1, iar miercuri, ora 12.00, va avea loc confruntarea din turul secund al ”Cupei României”. Gălățencele antrenate de Ileana Berdilă s-au calificat în această fază a Cupei în urma neprezentării formației Penicilina Iași, în disputa de la Galați, din octombrie. Acea neprezentare a costat mult clubul ieșean, care a fost exclus din campionatul feminin de volei. În clasament, CSU Belor se află pe ultimul loc, cu un singur set câștigat, în fața formației Dinamo.

 

 

Gh. Arsenie

Sonia Baciu

Foto Sonia Baciu

Citit 1145 ori Ultima modificare Duminică, 13 Ianuarie 2019 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.