Lacrimi şi înfrângere, provocate de arbitraj

Lacrimi şi înfrângere, provocate de arbitraj
Lacrimile înfrângerii nedrepte au fost transformate în zâmbete de micuţele suportere, care au oprit-o pe Livrinikj din hohote de plâns
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină CSM Galaţi a jucat bine, dar a fost învinsă în partida de pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, scor 18-19, una cu arbitraj contestat vehement de public şi stafful formaţiei gălăţene.

Evoluţia scorului la începutul meciului a fost conform poziţiilor combatantelor în clasament (gazdele - pe ultima, Minaur - pe a patra), ajungându-se la 1-5, după numai 10 minute.

De acolo, echipa gălăţeană a reuşit să revină spectaculos şi foarte suprinzător, în condiţiile unor probleme uriaşe de efectiv. Fără interul Cristina Andriţa - accidentată şi extrema Denisa Şelever - cu o afecţiune respiratorie de sezon destul de severă - chiar şi bolnavă, şi-a exprimat disponibilitatea de a sta pe bancă şi a intra la nevoie - şi cu alte jucătoare având probleme medicale, în minutul 10 s-a rămas şi fără interul Elena Livrinikj, accidentată la gleznă. Totuşi, puţinele handbalistele rămase valide din trupa antrenată de Valeriu Costea s-au îndârjit în defensivă şi au reuşit o revenire ce părea imposibilă, ajungând la 6-6, în min. 21. Atunci s-a produs încă o pierdere importantă, Alla Sheiko s-a accidentat grav (tendonul lui Ahile), iar CSM Galaţi a rămas fără aruncătoare în linia de nouă metri!

Ce a urmat a fost de domeniul incredibilului, în contextul menţionat. S-a trecut la jocul cu doi pivoţi, iar Cristina Marcu - folosită de mult timp aproape numai în defensivă - a venit de pe inter stânga cu câteva depăşiri ce au dus echipa gălăţeană în avantaj (7-6 şi 10-8 la pauză).

S-a continuat în acelaşi ritm şi jumătate din repriza a doua, cu CSM Galaţi trecând cu brio peste un prim moment dificil, când de la 14-12 oaspetele au înscris de trei ori la rând, s-a revenit la conducere (17-16, min. 47). Însă, în ultima parte a meciului, arbitrii Mârza şi Nedelea au fluierat într-o singură direcţie, iar Minaur a fost împinsă până la 17-19, de unde nu s-a mai putut face nimic, chiar şi cu Livrinkj forţând revenirea în teren. Arbitrii sunt din Cluj, în condiţiile în care CSM Galaţi este în luptă directă cu "U" Cluj-Napoca pentru evitarea retrogradării!!!

Mai mult, s-a terminat fără o extremă stânga în echipă, accidentându-se şi Lăcrămioara Cîlici, singura soluţie pe acest post în acel moment.

Scandările publicului la adresa arbitrajului s-au transformat la final în ovaţionarea favoritelor, o mică consolare pentru handbalistele în lacrimi ale CSM Galaţi.

"Este foarte frustrant. Când am jucat prost, am pierdut. Când am jucat așa și așa, am pierdut. Când am jucat foarte bine, cu așa multă ambiție și dorință, am pierdut. Nu vreau să ne ascundem în spatele problemelor pe care le avem, dar acum vreau să felicit tot stafful, toate coechipierele, pentru că au făcut un meci foarte bun jucând mai mult cu inima. Am fost atât de puține, am pierdut-o pe Alla (n.r. - Sheiko) destul de devreme, le-am pierdut și pe Livri (n.r. - Livrinikj) și Lăcrămioara (n.r. - Cîlici), dar toată lumea care a intrat a jucat cu sufletul. Îmi pare foarte rău, pentru că acum chiar meritam victoria. Probabil că oboseala ar fi una dintre cauzele înfrângerii. Nu am fost lucide pe final de joc, eu spun că este un joc pe care noi l-am pierdut, nu vreau să dau vina pe arbitraj. Am avut cele trei puncte în buzunar și din nou le-am pierdut, așa cum le-am pierdut", a spus gălăţeanca Daciana Balaban.

Următoarea partidă pentru CSM Galați este programată în deplasare, cu HC Zalău, după care va primi vizita celor de la CSM București.

Citit 1711 ori Ultima modificare Luni, 28 Ianuarie 2019 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.