Arcada şi Phoenix - una caldă, una rece
Foto: Sonia Baciu

Arcada şi Phoenix - una caldă, una rece
Miză uriaşă pentru baschetbalişti
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Victorie categorică pentru echipa de volei CSM Arcada, care a câștigat, scor 3-0 (25-16, 25-18, 25-17), în fața formației Steaua, în meciul disputat sâmbătă seara, pe teren propriu. Gălățenii antrenați de Sergiu Stanciu s-au apropiat la șase puncte de ocupanta locului secund din Divizia A1 - SCM U Craiova, care a pierdut (1-3) confruntarea cu VM Zalău - liderul clasamentului.  

Altfel, CSM Phoenix CSU a pierdut, scor 80-99, în fața formației Dinamo Știința, în partida contând pentru etapa a treia din faza secundă a Ligii Naționale (locurile 7-12).


Astăzi, la Galați, va avea loc unul dintre cele mai importante cuplaje din acest început de an. Voleibaliștii de la CSM Arcada vor juca, de la ora 17.00, împotriva celor de la Steaua, în etapa a doua a returului Diviziei A1, ca apoi, de la ora 19.30, echipa de baschet CSM Phoenix CSU să se confrunte cu Dinamo Știința București, foarte probabil principala contracandidată în duelul pentru calificarea în play-off-ul Ligii Naționale.

CSM Phoenix CSU se va duela cu una dintre echipele "venite" din prima grupă valorică, Dinamo Bucureşti, formație cu care Phoenix are deja o istorie comună. Ambele echipe au promovat în 2015 în prima ligă, doar că anul trecut traseul lor s-a bifurcat. CSM Phoenix a început sezonul în a treia grupă valorică, din motive financiare, grupă pe care a câștigat-o, în timp ce dinamoviștii au ajuns în această fază a competiției din postura de ultimă clasată în prima grupă valorică, fără victorie.

Acest bilanţ din prima fază a Ligii Naţionale nu este însă foarte relevant, mai ales că Dinamo a făcut în acest an achiziţii de marcă şi are un lot redutabil. În Grupa Galbenă, cea a locurilor 7-12, CSM Phoenix are o victorie, în deplasare, cu CSM Mediaș, și o înfrângere, cu Steaua, iar Dinamo are două victorii, cu ABC Athletic Constanța și CSO Voluntari.

Dragan Radovici, antrenorul formaţiei gălăţene, vede acest meci ca pe o mare provocare pentru jucătorii săi. "Suntem în fața unei provocări importante, jucând împotriva unei echipe de Top 8, pe terenul nostru. Dinamo este o echipă mixtă, cu jucători tineri și experimentați, care au jucat împreună numeroase partide împotriva celor mai bune echipe din campionat. Trebuie să depunem toate eforturile în ceea ce privește energia și spiritul de luptă și să sperăm la un rezultat bun. Mă aștept să jucăm mai bine decât cu Steaua și sper la marele sprijin din partea suporterilor noștri. Dinamo este favorită în această luptă, dar va trebui să dovedească asta și pe teren", a declarat tehnicianul.

Arcada - Steaua, un meci de văzut

Jucătorii echipei Arcada (locul 3 înaintea etapei) continuă să creadă în anularea ecartului de 9 puncte față de primele două clasate - Zalău și Craiova.

Astăzi, noua trupă a CSM Arcada, condusă de Sergiu Stancu (fostul antrenor al Tricolorului Ploiești - campioana ultimei ediții), are de susținut un prim examen mai dificil, după ce a depășit fără drept de apel, cu 3-0, pe CSM Câmpia Turzii. Întâlnirea de astăzi aduce un adversar de marcă pentru echipa noastră  - Steaua București, formație de top, care a făcut istorie în voleiul românesc și continental, de-a lungul anilor.

Jocul se anunță foarte important pentru ambele combatante, dar și foarte disputat. Vecine de clasament, Arcada și Steaua au nevoie de punctele puse în joc, dar gălățenii amatori de volei cred că echipa favorită nu poate rata victoria. Argumentele sunt valoarea de ansamblu a elevilor lui Stancu, avantajul terenului propriu și aportul publicului. "Avem nevoie de prezența unui public cât mai numeros care să ne fie alături. Numai astfel vom putea încheia învingători", ne-a spus Marius Pârvu, șeful secției de volei a CSM Galați.

În cursul acestei săptămâni, antrenamentele au continuat cu și mai multă intensitate. La pregătiri au luat parte și cei doi indisponibili - Bissette și Sanderson. Aceștia vor fi trecuți pe foaia de joc și, în funcție de necesităţi, ar putea fi prezenți pe teren. Toți jucătorii sunt constienți de importanța meciului și vor face totul pentru a-l câştiga.

Partida va fi găzduită de Sala "Dunărea" și va începe la ora 17.00. Meciul va fi condus de un cuplu de arbitri din Piatra Neamț - Botezatu/Ouatu.

Echipa feminină gălățeană CSU Belor are etapă liberă, întrucât adversara sa, Penicilina Iași, a fost exclusă din competiție.

Citit 1543 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.