Derbiul sferturilor de finală ale Grupei Mondiale

Derbiul sferturilor de finală ale Grupei Mondiale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de Fed Cup a României înfruntă la sfârşitul acestei săptămâni, pe 9 şi 10 februarie, la Ostrava, echipa Cehiei, care are câştigate şase trofee în ultimele opt ediţii ale competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin. Cehia - România este derbiul sferturilor de finală ale Grupei Mondiale, având la două jucătoare din Top 5 WTA, plus că gazdele aliniază la start şi ocupantele primelor două poziţii în clasamentul mondial al probei de dublu.

Simona Halep, lidera echipei României, a spus la plecarea spre Cehia că acum sunt şanse mai mari la victorie faţă de precedenta întâlnire directă din 2016, pierdută cu 2-3, la Cluj-Napoca. "Echipa noastră întotdeauna a fost puternică şi am avut şanse mari de a câştiga orice meci, dar atunci, în 2016, a fost vorba şi de experienţă. Acum suntem mai mature şi avem o şansă în plus. Nimic nu e imposibil, mergem cu mintea deschisă şi cu încredere. Putem spune că este o şansă în plus că Petra Kvitova nu este, dar chiar şi aşa meciul este foarte greu. Cehia a câştigat 5 trofee din 6, iar asta înseamnă mult", a spus Halep, locul 3 în ierarhia mondială.

Irina Begu, care a câştigat împreună cu Monica Niculescu, duminică, proba de dublu a turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda), îşi doreşte ca echipa României să se impună în meciurile de simplu, astfel încât cel de la dublu să nu mai conteze. "Nu se ştie dacă voi face pereche cu Monica în Cehia, domnul Segărceanu (n.r. - căpitanul nejucător al României) are multe variante pentru meciul de dublu. Sunt şi Simona (n.r. - Halep)... şi Mihaela (Buzărnescu), există posibilităţi, iar asta contează enorm. Eu sper să câştigăm după meciurile de simplu şi să nu fim nevoite să jucăm meciul decisiv de dublu. Având cinci fete în echipă, putem jongla, aşa cum şi cehii o pot face. Suntem o echipă puternică, solidă şi sper să câştigăm această partidă", a declarat Begu. Ea şi Niculescu urmau să ajungă în Cehia mai târziu faţă de restul delegaţiei, ele revenind din Thailanda abia luni.

Căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu, a declarat că ar putea fi un avantaj că se porneşte teoretic cu şansa a doua. "Contează că jucăm în deplasare, se ştie că într-un meci de Fed Cup contează foarte mult publicul. Probabil acesta va fi un atu pentru Cehia. Nu ştiu cum e suprafaţa. Atunci când joci acasă ai posibilitatea să faci mici ajustări, adică să fie suprafaţa mai lentă sau să sară mingea mai sus. Depinde cum o comanzi. Deci acest lucru va fi pentru noi o chestiune de adaptare. Dar uneori e mai bine să pleci cu şansa a doua, nu ai atâta presiune. Uneori e mai bine să joci în deplasare. Poate pentru ele, fiind cea mai titrată echipă din ultimii zece ani, va fi mai stresant", a spus Segărceanu.

Echipa României este formată din Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Camelia Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) şi Monica Niculescu (100 WTA).

Cu excepţia Petrei Kvitova, despre care se ştia că va lipsi, Cehia va aborda meciul cu România cu cea mai bună echipă. Semifinalistă la Australian Open 2019 şi locul 5 WTA, Karolina Pliskova este jucătoarea numărul 1 a deţinătoarei trofeului. Katerina Siniakova (locul 1 la dublu și 38 la simplu), Barbora Krejcikova (locul 2 la dublu) şi Marketa Vondrousova (locul 73 la simplu) completează echipa Cehiei.

Cele două echipe au fost adversare în acceeaşi fază a competiţiei şi în 2016, la Cluj-Napoca, când Cehia a câştigat cu 3-2. Acum întâlnirea va avea loc la Ostrava, pe hard, urmând să fie transmisă în România de două posturi de televiziune, Digisport şi Telekomsport.

Citit 689 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2019 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.