HANDBAL | CSM Galați, înfrângere la zece goluri
Foto: Sonia Baciu

HANDBAL | CSM Galați, înfrângere la zece goluri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: CSM Galați a pierdut, scor 20-30 (12-14), în fața campioanei României, CSM București, în meciul disputat miercuri seară, la Galați. Echipa gălățeană a încheiat partida cu trei junioare în teren, Ana Maria Gogu, Raluca Tănasă și Alexia Trofin. 


Handbalistele echipei CSM Galaţi au astăzi un meci uşor de încadrat în categoria misiunilor imposibile, chiar dacă vor juca pe teren propriu. Formaţia gălăţeană va întâlni echipa cu cel mai puternic lot din campionat, multipla campioană CSM Bucureşti, jocul urmând să fie găzduit de Sala Sporturilor "Dunărea", de la ora 18.00.

Meciul din această seară reprezentă o invitaţie la faze spectaculoase, fiind greu de crezut că va fi şi o luptă dârză pentru punctele puse în joc, raportat la situaţia foarte delicată în care se prezintă echipa gălăţeană la acest joc: ultimul loc şi cu lotul, oricum redus numeric, decimat de accidentări ale unor jucătoare importante, interii Alla Sheiko şi Cristina Andriţa. Aceasta din urmă a fost operată luni la ligamentele genunchiului stâng şi este nevoită să ia o pauză în activitatea sportivă estimată la aproximativ o jumătate de an. De partea cealaltă, CSM Bucureşti vine după victoria din deplasare cu Thuringer (Germania), în urma căreia şi-a asigurat matematic calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Băieţii, fără puncte și la Brașov

În ceea ce priveşte echipa masculină CS Universitatea Galați, aceasta a avut în acest început de an două deplasări în eşalonul secund, ambele încheiate fără puncte. În etapa a doua a celui de-al doilea tur (în total, în acest sezon, se joacă două tururi și două retururi), gălățenii au evoluat la Brașov, cu formaţia Centrulului Național Olimpic de Excelență (CNOE) şi au părăsit terenul învinși la scorul de 28-33. "Ca și în prima etapă, la Suceava, au ratat nepermis de mult. S-au irosit faze clare cu nemiluita, chiar de unu la unu cu portarul advers și, mai mult, am ratat trei aruncări de la 7 metri", ne-a spus antrenorul Florin Andronic.

Și după această înfrângere, CSU se menține pe locul al doilea în Seria B (una dintre cele patru serii ale eșalonului secund). "Dacă vom câștiga toate meciurile de pe teren propriu, vom reuși să ne menținem poziția în clasament, care ne va califica la barajul semifinal de promovare", a mai completat tehnicianul gălățean.

La ora actuală, clasamentul acestei serii se prezintă astfel: 1. Vaslui 42 p, 2. CS Universitatea 19 p, 3-4. Brașov și Suceava - câte 18 puncte, 5. Bacău 14 p, 6. CSM Botoșani - 4 puncte.

Evoluția scorului din meciul de la Brașov a avut mai multe momente de echilibru, unele chiar cu avantaj pentru gălățeni: 15-14 la pauză, 16-19 (min. 45) și 22-23 (min. 52). Din păcate, la acest scor au fost două eliminări în tabăra oaspeților și de aici s-a încheiat totul.

Lotul deplasat în orașul de sub Tâmpa și marcatorii celor 28 de goluri: Ungureanu, Dinu - Lefter 3 goluri, Aurică, Chiriac 6, Mârșiu 6, Simo, Olaru, Moldoveanu 5, Mureșan, Bădălău, Ionescu 5, Frangulea 1 și Șt. Ionel 2.

În următorul meci, sâmbătă (Sala Sporturilor, ora 12.30), CSU primește vizita echipei Știința Bacău.

Citit 1810 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.