OȚELUL continuă seria jocurilor de pregătire în Spania. Formula de start în retur, abia în următoarele meciuri amicale

OȚELUL continuă seria jocurilor de pregătire în Spania. Formula de start în retur, abia în următoarele meciuri amicale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: Oțelul a câștigat și al patrulea meci amical disputat în Spania, 2-0 cu UCAM Murcia. Golurile au fost marcate de Antohi şi Cosmin Neagu, ultimul dintr-un penalti obţinut de Stoian. Cu excepţia portarului, antrenorul Alin Pânzaru a început meciul cu jucătorii ce terminaseră în teren partida anterioară: Iliescu – Vasile, Gîță (cpt), V. Moglan, Sălăgeanu – Bordieanu, Chiriac – Munteanu, Codreanu, Zaharia – Cîrjan. Din minutul 60, s-a jucat în componenţa Vlasie – David, V. Moglan, Ghiocel (cpt), Manău – Stoian, Crihană, Cristea, Neagu – Țicămucă, Antohi. Pe lângă Iorga, a fost menajat şi Robert Moglan, tot din cauza problemelor de ordin medical.


(14 februarie 2019) În stagiul cu meciuri de pregătire pe care jucătorii de Oţelul îl efectuează în această perioadă, antrenorul principal Alin Pânzaru spune că deocamdată nu s-a axat pe conturarea unui "11" cu care să înceapă primele partide ale returului Ligii a III-a.

În timpul cantonamentului din localitatea spaniolă Palomares, Oţelul a susţinut trei jocuri amicale şi un al patrulea urma să-l joace aseară, după închiderea ediţie noastre, cu formaţia de liga a treia UCAM Murcia. În partida de marţi, 12 februarie 2019, câştigată cu 5-0 în faţa formaţiei Olimpico de Totana (liga a patra spaniolă), antrenorul principal al echipei gălăţene şi-a împărţit lotul în două formule de joc, prima evoluând timp de 60 de minute, iar cealalată în ultima oră de joc.

Alin Pânzaru a spus că intenţiona ca rolurile să se inverseze în meciul de aseară, să înceapă cu cei care au jucat mai puţin. "Deocamdată, nu ne axăm pe o formulă de echipă pentru startul returului. În ultimul joc de aici (n.r. - Spania) şi în cele două rămase de disputat la întoarcerea acasă o să încerc să joc cu scheletul pe care-l consider eu în formă şi cu care să încep returul", a explicat Pânzaru.

Despre jocul cu Olimpico de Totana, tehnicianul s-a declarat mulţumit de replica primită din partea formaţiei spaniole, scorul luând proporţii abia spre final, pe fondul căderii fizice a adversarilor. "Spre deosebire de jocurile anterioare, cu echipe care s-au închis şi ne-a fost mai greu, acum am întâlnit o formaţia care a jucat deschis. Până prin minutul 70, cât au putut şi ei să ducă fizic, am avut parte de o replică dârză, pe urmă s-a cam rupt filmul", a adăugat Pânzaru.

În cadrul lotului aflat la Palomares a apărut un singur caz cu probleme medicale, cel al mijlocaşului Cătălin Iorga, care a avut nevoie de câteva zile de repaos, iar de joi, 14 februarie 2019, şi-a reluat antrenamentele, deocamdată cu alergări usoare. "Iorga are o contractură musculară, după primul meci de aici, iar acum a început alergări uşoare. Sper ca până în săptămâna premergătoare startului în retur să-l punem pe picioare, pentru că până acum a dus pregătirea cap-coadă ca toţi ceilalţi şi ar fi păcat ca la debutul returul să nu-i avem pe toţi la capacitate maximă", a explicat Pânzaru.

În primele jocuri amicale din acest cantonament, Oţelul a câştigat cu 2-0 (marcatori Bordieanu şi Robert Moglan) în faţa celor de la Huercal-Overa CF, formaţie din Tercera Division (liga a patra), cu 1-0 în compania echipei Cuevas CF (gol înscris de Antohi), dintr-o ligă regională, şi apoi a fost 5-0 cu Olimpico de Totana, din Tercera Division, prin golurile marcate de Neagu, Țicămucă, Codreanu, Cîrjan și Zaharia. Aseară târziu, urma să întâlnească cel mai puternic adversar de până acum, UCAM Murcia, echipa aflată pe locul 4 în al treilea eşaon şi care este antrenată de Pedro Munitis, fost atacant în echipa naţională a Spaniei şi la Real Madrid.

Citit 1463 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.