Hochei. Gălăţenii au confirmat, trag la primul loc
Foto: Sonia Baciu

Hochei. Gălăţenii au confirmat, trag la primul loc
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Formaţia gălăţeană CSM "Dunărea" a intrat cu adevărat în lupta pentru primul loc în sezonul regular, în urma obţinerii a patru din cele şaşe puncte puse în joc în derbiurile cu SC Miercurea Ciuc. În al doilea meci din această săptămână cu echipa harghiteană, CSM "Dunărea" şi-a entuziasmat numeroşii suporteri din tribune cu un joc excelent, încheiat cu victorie, scor 7-4.

Faţă de partida de marţi, 6-6 şi apoi 6-7 în repriza de prelungiri, meciul de miercuri seara a avut o cu totul altă dinamică. Hocheiştii echipei gălăţene au avut un ritm de patinaj mult mai alert, astfel că a crescut şi mai mult spectaculozitatea jocului. S-a început în nota de dominare a celor de la "Dunărea", care au şi deschis scorul, prin Igor Fefelov (min. 5). După mai bine de jumătate de repriză în care au fost ţinuţi mai mereu în treimea proprie, ciucanii au reuşit să echilibreze ostilităţile şi chiar să preia conducerea, marcând în minutele 15 şi 16. S-a intrat în prima pauză la egalitate, golul de 2-2 fiind reuşit de Hildebrand în penultima secundă, când echipa gălăţeană era în inferioritate numerică!

În repriza a doua, din nou CSM "Dunărea" a trebuit să tragă tare pentru a egala şi a reuşit să o facă, prin golul de 3-3 înscris de Kiricenko şi cel de 4-4, cu Baskov marcator. În a treia repriză, rolurile în sfârşit s-au inversat. Când mai erau 5 minute şi jumătate, Rybalko a făcut 5-4 pentru CSM "Dunărea", iar Kiricenko a îngroşat conturul victoriei la intrarea în ultimele trei minute cu golul de 6-4. Ultima reuşită, semnată de Fefelov când mai erau 31 de secunde, a fost una lejeră, când echipa harghiteană juca fără portar.

Luptă în trei pentru şefie

În urma acumulării a patru puncte din aceste două dispute cu liderul clasamentului, CSM "Dunărea" a confirmat că luptă cu şanse reale pentru a intra în play-off de pe primul loc. Situaţia spre vârful ierarhiei a devenit extrem de echilibrată, cu o bătălie în trei pentru şefie. Deocamdată, echipa din Galaţi este doar pe locul 3 şi pentru că are mai puţine meciuri disputate faţă de contracandidate. CSM "Dunărea" are 72 de puncte din 27 de partide, pe locul 2 este Corona Braşov - 74 de puncte din 29 de jocuri, iar lider încă este SC Miercurea Ciuc - 76 de puncte din 32 de meciuri.

Cel puţin din punct de vedere teoretic, se poate vorbi de o diferenţă de doar un singur punct între CSM "Dunărea" Galaţi şi echipa ciucană, dacă se va aplica o prevedere a regulamentului care ar însemna o penalizare de trei puncte a harghitenilor, pentru neprezentarea la un meci de la Braşov, cu Corona, din luna decembrie. Oficializarea acestei depunctări este posibil să apară la şedinţa Biroului Federal programată pe 25 februarie.

Astăzi, meci cu Steaua

Echipa gălăţeană, excelent pregătită până acum de antrenorii Vadim Şakraiciuc şi Cornel Chiriţă, are astăzi ocazia de a urca pe locul secund, dacă-şi va câştiga partida pe care o va juca cu Steaua, la Târgu Secuiesc.

Apoi, CSM Dunărea va mai avea de jucat opt meciuri, toate cu echipe de pe primele patru locuri: trei cu Corona Braşov (11, 12 şi 15 martie, ultimul pe teren propriu), două cu SC Miercurea Ciuc (unul acasă, datele de disputare nu au fost stabilite) şi trei cu ACSH Gheorgheni (toate în deplasare, 2 şi 3 martie, al treilea încă neprogramat).

Citit 1433 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2019 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.