Clasamentului mincinos continuă să fie cel oficial

Clasamentului mincinos continuă să fie cel oficial
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ierarhia oficială din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă va rămâne needificatoare până la finalul sezonului regulat. Conform conducerii federaţiei de specialitate, abia atunci va fi aplicată penalizarea de trei puncte în cazul celor de la SC Miercurea Ciuc.

De la sedinţa Biroului Federal care a avut loc la începutul acestei săptămâni se aştepta lămurirea veridicităţii clasamentului competiţiei menţionate, dar acest aspect nu a fost deloc discutat. Starea de ambiguitate este generată de situaţia echipei SC Miercurea Ciuc, în urma neprezentării la un meci, cel de la mijlocul lunii decembrie, din deplasare, cu formaţia Corona Braşov.

Conform regulamentului, lucrurile sunt clare şi, cel puţin teoretic, SC Miercurea nu are cum să fie scăpată de penalizarea cu trei puncte. În "Regulamentul de Desfăşurare a Campionatului Naţional de Hochei pe Gheaţă seniori, sezonul 2018-2019", la articolul 5.6.11 se precizează: "Neprezentarea la joc a echipelor din Campionatul Naţional de Seniori se sancţionează pecuniar şi scăderea de puncte, astfel: a) la prima neprezentare, forfeit/pierderea jocului cu 0-5 şi 5.000 RON amendă, penalizare minus 3 (trei) puncte în clasamentul campionatului în curs".

Clasamentul oficial e cel de pe siteul pointsreak.com, cu care federaţia are un parteneriat, iar acolo SC Miercurea Ciuc figura ieri, la orele prânzului, pe primul loc, cu 76 de puncte, bilanţ care cuprinde meciul pierdut prin "forfeit" cu 0-5, dar nu şi penalizarea de trei puncte. Însă, înaintea partidei Corona Braşov - SC Miercurea Ciuc ce urma să se dispute aseară târziu, ierarhia corectă - dar neoficială - din partea superioară ar fi: 1.CSM "Dunărea" Galaţi - 75 puncte, 2.Corona - 74, 3.SC Miercurea Ciuc - 73, 4.ACSH Gheorgheni - 50.

De altfel, chiar şi cei de la echipa harghiteană spun că au 73 de puncte, într-o postare pe pagina lor oficială de facebook.

Dinspre Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) ni s-a explicat că depunctarea menţionată nu este deocamdată oficializată din motive tehnice, ce ţin de partea de software a partenerului pointstreak.com, care întocmeşte clasamentul automat, strict pe baza rezultatelor transmise prin intermediului rapoartelor de joc.

"Nu s-a discutat în şedinţa Biroului Federal de luni despre depunctare, pentru că trebuie să aşteptăm să se termine sezonul regulat. Nu este nici o problemă, nu avantajează nimeni pe careva. Acea depunctare va fi operată în clasament după sezonul regulat, bineînţeles. În sistemul pointstreak vom putea face modificările care sunt de făcut abia când se termina regulatul. Acea depunctare va fi înregistrată atunci, fără probleme", ne-a explicat această situaţie plină de ambiguitate Alexandru Hălăucă, preşedintele FRHG.

Echipa clasată pe primul loc la finalul sezonului regulat va avea parte de un adversar ceva mai accesibil în semifinala din play-off, a patra clasată, ACS Gheorgheni, în timp ce formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor juca între ele.

UPDATE: Corona Braşov a câştigat marţi seară partida din deplasare cu SC Miercurea Ciuc, scor 3-4, în repriza suplimentară. În urma acestui rezultat, formaţia braşoveană a plusat cu două puncte, iar harghitenii cu un punct. Corona a trecut pe primul loc în clasamentul corect - 76 de puncte din 30 de jocuri, pe locul secund este CSM "Dunărea" - 75 puncte din 28 jocuri, iar SC Miercurea Ciuc este pe trei - 74 puncte din 33 meciuri.

CSM "Dunărea", meciuri reprogramate

Formaţia gălăţeană CSM "Dunărea" ar fi trebuit să joace următoarele două partide pe 2 şi 3 martie, în deplasare, cu ACS Gheorgheni, însă acestea au fost mutate pentru 5 şi 6 martie, în urma stabilirii între timp a programului din play-off-ul Erste Liga pentru echipa din Gheorgheni. Apoi, CSM "Dunărea" Galaţi va mai rămâne cu şase meciuri de disputat din sezonul regulat: trei cu Corona Braşov (două în deplasare), două cu SC Miercurea Ciuc (unul acasă) şi încă unul la Gheorgheni.

Citit 3082 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 11:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.