Trei meciuri la Sala Dunărea, o singură victorie
Foto: Sonia Baciu

Trei meciuri la Sala Dunărea, o singură victorie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: CSM Arcada Galați a câștigat, scor 3-1 (28-26, 25-18, 22-25, 25-17), în fața formației Unirea Dej, în meciul disputat sâmbătă seară, pe teren propriu, contând pentru etapa a 19-a din Divizia A1 de volei. Cu cele trei puncte obținute în această partidă, gălățenii antrenați de Sergiu Stancu se află pe locul al treilea în clasament, cu 37 de puncte, la 7, respectiv 3 puncte în urma primelor două clasate, VM Zalău și SCM U Craiova, dar cu un joc mai puțin disputat decât acestea. De precizat că zălăuanii au câștigat, 3-2, disputa cu cei de la Dinamo, după ce au fost conduși cu 2-0, iar Craiova s-a impus cu 3-0 în fața formației CSM Câmpia Turzii, în meciurile din cadrul aceleași etape. În runda următoare, CSM Arcada va juca, tot pe teren propriu, pe 7 martie, cu ”U” Cluj. Din sezonul regulat mai sunt de disputat apoi două meciuri, cu CSM București (13 martie, deplasare) și Dinamo (16 martie, acasă).

Fetele de la CSU Belor au pierdut, scor 0-3, în fața CSM București, în cadrul Diviziei A1 de volei feminin. În runda următoare, CSU Belor va întâlni, pe teren rpopriu, echipa ”U” NTT Data Cluj.

Nici baschetbaliștii gălățeni de la CSM Phoenix CSU nu au avut succes în această seară, ei fiind învinși, scor 72-97, de formația CSO Voluntari, în meciul ultimei etape din turul fazei secunde a Ligii Naționale (locurile 7-12). Cu acest rezultat, gălățenii se mențin pe poziția a patra în grupă, unde lider este echipa Dinamo București, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri. În prima etapa din retur, CSM Phoenix CSU va juca, joi, în deplasare, cu Steaua București.   (SB)


În etapa de astăzi a primului eşalon de volei, spectatorii gălăţeni pot vedea la lucru ambele echipe locale, care vin după victorii importante, ca apoi, de la ora 19.30, iubitorii baschetului să îi urmărească pe băieţii de la Phoenix.

Cuplajul de volei este deschis de fetele de la CSU Belor, aureolate de un succes - singurul din acest sezon, obţinut în deplasare, 3-1 la Dinamo Bucureşti. Încurajate de această ispravă, elevele antrenoarei Ileana Berdilă vor o evoluţie cât mai onorabilă astăzi, chiar dacă adversara este o echipă de calibru - CSM Bucureşti, campioana en-titre. Gălăţencele şi-au urmat programul obişnuit de antrenamente, iar în lot doar moldoveanca Aria Felicia Andrievskaia are unele probleme de sănătate. Partida va începe la ora 14,30, va fi găzduită de Sala "Dunărea" şi va fi arbitrată de un cuplu din Piatra Neamţ: Ouatu / Diaconiţă.

Dacă fetele au un examen dificil, băieţii de la CSM Arcada se află în faţa unei partide cu o mai mică încărcătură. Elevii antrenorului Sergiu Stancu vor juca, de la ora 16,30, în aceeaşi sală, cu Unirea Dej. Meciul se anunţă totuşi interesant, cu o miză certă. Gălăţenii nu-şi permit nici un pas greşit, în drumul spre vârful clasamentului, în timp ce dejenii sunt în dispută directă cu Steaua pentru locul al şaselea în clasament. În plus, gălăţenii au de luat o revanşă, după înfrângerea din tur, de la Dej, 3-2 pentru gazde. Parcursul ascendent al echipei noastre, din acest început de an, ne determină să credem că Arcada nu are decât varianta victoriei, ca şi în partidele viitoare, pentru o clasare cât mai favorabilă la finele sezonului regulat. Stafful tehnic a avut întregul lot la pregătiri, după succesele de la Craiova şi, de pe teren propriu, cu liderul Volei Municipal Zalău. Întâlnirea va beneficia de prestaţia unui club de arbitri din Capitală: Florin Vasile-Bosi / Mihai Coman.

Seara se va încheia cu partida de baschet masculin dintre CSM Phoenix CSU și CSO Voluntari, contând pentru ultima etapă a turului din faza secundă (locurile 7-12) ale Ligii Naționale. Gălățenii abordează meciul de pe locul al patrulea în grupă, cu 6 puncte (două victorii și două înfrângeri), în timp ce adversarii se află pe locul al doilea, cu trei victorii (dintre care una surprinzătoare în fața celor de la Steaua, una dintre principalele pretendente la calificarea în play-off) și o înfrângere.

Citit 2106 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2019 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.