Naționala de fotbal a României începe campania de calificare la Euro 2020 pe 23 martie

Naționala de fotbal a României începe campania de calificare la Euro 2020 pe 23 martie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la startul meciurilor din preliminariile Euro 2020, tricolorii lui Cosmin Contra urmând să debuteze în acesta campanie de calificare sâmbătă, 23 martie, pe Friends Arena din Stockholm, în compania Suediei. În urma tragerii la sorți din decembrie 2018, România va evolua în preliminariile Euro 2020 în grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta. Deși grupa pare destul de dificilă, sperăm ca tricolorii să se descurce cel puțin la fel de bine că în preliminariile Euro 2016, atunci când au reușit să se califice la turneul final din Franța. 

Referitor la primul meci din preliminariile Euro 2020, trebuie să recunoaștem că se anunță a fi unul foarte greu. Jucăm pe terenul unei echipe ce a avut evoluții destul de bune la Cupa Mondială din Rusia 2018, acolo unde noi nu am reușit să ajungem: două victorii (1-0 cu Coreea de Sud și 3-0 cu Mexic) și o înfrângere în grupă (în față Germaniei, 1-2), 1-0 apoi cu Elveția în optimi și 0-2 în fața Angliei, în sferturi. De altfel, cotele la pariuri stabilite pentru meciul Suedia vs România nu arată deloc bine pentru noi. De exemplu, pe site-ul agenției de pariuri Fortuna, sponsor oficial al naționalei de fotbal a României, brand foarte popular în ultima vreme și datorită faptului că oferă un bonus de bun venit consistent însoțit în unele cazuri de rotiri gratuite fără depunere, o victorie a gazdelor este creditată cu 1.70, egalul cu 3.50 iar un eventual succes al tricolorilor beneficiază de cota 5.10. La doar 3 zile după meciul de debut, România va juca acasă cu Insulele Feroe, partidă ce se anunță infinit mai facilă decât cea de la Stockholm. Iată cum arată programul complet al naționalei în Grupa H Euro 2020.

 Sâmbătă, 23 martie: Suedia - România

 Marți, 26 martie: România - Insulele Feroe

 Vineri, 7 iunie: Norvegia - România

 Luni, 10 iunie: Malta - România

 Joi, 5 septembrie: România - Spania

 Duminică, 8 septembrie: România - Malta

 Sâmbătă, 12 octombrie: Insulele Feroe - România

 Marți, 15 octombrie: România - Norvegia

 Vineri, 15 noiembrie: România - Suedia

 Luni, 18 noiembrie: Spania - România

În altă ordine de idei, să spunem că la Euro 2020 se califică doar primele două clasate, astfel că bătălia se anunța a fi crâncenă. Teoretic, cam toată lumea este de acord că Spania va câștiga grupă, cel mai probabil destul de lejer, iar lupta pentru locul secund se va da între România, Suedia și Norvegia, luptă pe care sperăm din tot sufletul să o câștigăm. Pe lângă mândria de a evolua la echipa națională, hai să mai spunem și că, în cazul unor evoluții bune, tricolorii ar putea aduna o avere în campania de calificare la Euro 2020. Potrivit gsp.ro, FRF a pregătit deja un sistem de premiere identic cu cel care a funcționat cu succes acum 4 ani, în preliminariile Euro 2016. În urmă acestuia, fiecare component al echipei naționale ar urma să primească câte 1.000 de euro pentru fiecare punct obținut în grupă, la aceste sume adăugându-se și partea cuvenită din bonusul de 3.3 milioane de euro pe care urmează să îl primească naționala de fotbal a României în cazul unei calificări la turneul final Euro 2020. 

La turneul final din anul 2020, nu mai puțin de 4 partide sunt deja programate să se dispute pe Arena Națională din București: 3 meciuri din Grupa C (Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus) pe datele de 14, 18 și 22 iunie 2020 plus o partidă din cadrul optimilor de finală, programată pe 29 iunie. 

Citit 2929 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 00:15