Fotbal. Naționala României, start în Liga Națiunilor

Fotbal. Naționala României, start în Liga Națiunilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tricolorii vor debuta în Liga Naţiunilor, noua competiție organizată de UEFA, contra Muntenegrului, în această seară (ora 21.45, Pro TV), la Ploiești, pe Stadionul "Ilie Oană".

Partida se va disputa fără spectatori, în urma unei sancţiuni primite în preliminariile Euro 2016, pentru mesajele cu tentă rasistă şi xenofobă afişate la meciul cu Grecia, de pe teren propriu.

Selecţionerul Cosmin Contra vrea să înceapă cu dreptul prima competiție oficială, iar pentru asta a pregătit cu mare atenție partida din această seară. Contra a știut din start că nu se poate baza pe Răzvan Marin, suspendat, dar a mai primit o veste proastă, nici Eric Bicfalvi nu va face parte din lot. "Bicfalvi a simțit dureri și cel mai probabil nu-l vom forța mâine. Nu vrem să i se agraveze problema, mai ales că vrem să-l recuperăm pentru meciul cu Serbia (n.r. - de luni, 10 septembrie, în deplasare)", a declarat Contra. Selecționerul român a explicat că, în mare, cunoaște primul 11, dar a spus că se va decide total abia în această dimineață. "Întotdeauna las noaptea de dinaintea partidei să treacă și, în funcție de ce feeling voi avea, voi lua o decizie", a spus Contra. Acesta este încrezător în echipa sa. "Băieții s-au antrenat foarte bine, au venit foarte concentrați la lot, conștienți de importanța de a începe bine această competiție și sper să ne prezentăm la ora jocului la fel de bine cum am făcut-o săptămâna asta, dar și la ultimele amicale. Este o altfel de campanie, ce-a fost acum doi ani la Mondiale, a fost. E important că s-a văzut o schimbare în jocul echipei naționale și suntem încrezători că putem arăta mai bine ca acum doi ani", a precizat Contra.

Liga Națiunilor este menită să înlocuiască meciurile amicale lipsite de popularitate și se va desfășura, într-un sistem cu promovare și retrogradare, pe patru "divizii" (ligi) valorice. Câștigătoarele celor patru grupe din Liga A vor lupta pentru trofeul Ligii Națiunilor, într-un miniturneu care va avea loc în iunie 2019. În urma unui baraj, Liga Naţiunilor permite şi calificarea la EURO 2020 a patru echipe care nu reușesc acest lucru în urma preliminariilor.

România face parte din Liga C, grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Citit 1131 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2018 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.