Meciul sezonului pentru Oţelul
Foto: SC Oţelul

Meciul sezonului pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Runda a patra din returul Ligii 3 programează astăzi, de la ora 15,00, la Buzău, marea confruntare dintre cele două pretendente la promovare, SCM Gloria Buzău şi SC Oţelul. Echipa gălăţeană are nevoie de victorie pentru a reintra cu adevărat în lupta pentru primul loc.

Sincopa Oţelului din etapa a doua, doar egal la Darabani, a făcut ca la momentul acestui derbi cei din Buzău să aibă un avans de cinci puncte, astfel că se va juca sub presiunea mizei uriaşe: dacă nu pierd, cei din Buzău îşi cam asigură promovarea în eşalonul secund, în timp ce Oţelul este obligată să câştige pentru a mai putea spera la primul loc.

“Este un meci esențial, în care nu avem decât varianta victoriei. Jucăm cu singura contracandidată, implicit este și meciul cel mai important. În pregătiri și începutul de retur băieții au cam stat cu gândul mai mult spre acest meci, poate și acest factor a contribuit la sincopa de la Darabani”, a subliniat Alin Pînzaru, antrenorul Oţelului, importanţa acestui joc.

Adrian Sălăgeanu, unul dintre jucătorii foarte importanţi din echipa gălăţeană, crede că tocmai ecartul de cinci puncte ar trebui să facă ca Oţelul să joace fără presiune. “Nu mai avem nimic de pierdut, iar din acest punct de vedere cred că presiunea este mai mare pe cei din Buzău. Vreau şi trebuie să abordăm meciul cu maxima seriozitate, implicare, devotament total, concentrare şi toate celelalte aspecte necesare pentru a câştiga”, a spus Sălăgeanu.

Valentin Ştefan, directorul general SC Oţelul, consideră această partidă ca un moment al adevărului. “Ne-am bătut singuri cuie în talpă, pierzând puncte cu echipe modeste, iar acum a venit timpul să arătăm cine suntem şi dacă merităm cu adevărat promovarea. Aşteptările sunt foarte mari din partea suporterilor, a noastră şi sunt convins că şi a lor, a jucătorilor noștri”, a declarat Vali Ştefan.

Nu există nici o problemă de lot în tabăra gălăţeană, astfel că antrenorul Alin Pînzaru va putea să aleagă formula optimă pentru unsprezecele de start.

Suporterii Oţelului s-au organizat şi ei pentru derbi, încercând ca echipa să aibă o susţinere cât mai numeroasă. Pentru această deplasare sunt locuri nelimitate, costul fiind 30 lei de persoană. Înscrierile se fac telefonic, la numărul  0755880674 sau chiar înaintea plecării, planificată pentru ora 11,00, de la stadionul Oţelul.

Cealaltă echipă gălăţeană din Seria 1 a eşalonului al treilea, Sporting Lieşti (locul 6), are o deplasare dificlă, urmând să joace pe terenul celei de-a patra clasate, Bucovina Rădăuţi. 

 

Citit 2388 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2019 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.