United, încă un pas spre finală
Foto: Arhivă (Sonia Baciu)

United, încă un pas spre finală
A treia oară a fost cu victorie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicecampionii de la United Galaţi au început excelent grupa semifinală a Ligii I de futsal, câștigând categoric, scor 5-2, în fața formației FK Odorheiu Secuiesc, în meciul disputat duminică seară, 31 martie 2019, în deplasare.

Gălățenii, care au început cu trei puncte în clasamentul grupei semifinale datorită parcursului bun din sezonul regulat, au trecut cu bine de deplasare grea şi au obţinut o victorie mare, mai ales în contextul în care în precedentele două jocuri de la Odorheiu Secuiesc au fost egaluri, ambele cu acelaşi scor 3-3. 

După primele zece minute de joc, cu ocazii de a deschide scorul, nefructificate însă, gălățenii au reușit să înscrie primii, în minutul 16, prin Crăciun. În partea secundă a partidei, United s-a desprins la 2-0, prin reușita lui Lașcu (min 24) și a ținut piept unei echipe ce, din dorința de a egala, a forțat atacul prin scoaterea portarului. Araujo a ratat șansa de 3-0, deși avea poarta goală în față, iar portarul Wellington nu le-a permis celor de la Odorheiu să reintre în meci, parând de două ori in extremis. Totuşi, bătăioasa echipă gazdă a redus din diferență prin Csomo (minutul 27), dar cei de la United n-au permis ca lucrurile să se complice şi, după numai un minut, Araujo a marcat pentru 3-1, iar în minutul 30 tot el să facă 4-1, dintr-o ”combinație” cu Mimi Stoica.

Gazdele nu s-au lăsat intimidate de jocul gălățenilor sau de evoluția scorului, iar în minutul 36 au marcat pentru 2-4, prin Szecsi, dar tot United a a avut ultimul gol, înscris de Crăciun în ultimele secunde de joc, din pasa lui Tudose.

Antrenorul gălăţean Florin Ignat s-a declarat mulţumit de atitudinea avută de echipa sa. "A fost un meci greu şi important este că am câștigat. Am avut atitudine în meci și arătăm că nu depindem de alții. Pentru a ajunge în finală e nevoie de victorie cu Deva, în meciul următor”, a declarat Florin Ignat, antrenorul de la United.

United încheie prima etapă a play-off-ului cu șase puncte, iar în etapa următoare va juca, acasă, sâmbătă, cu Autobergamo Deva - echipă aflată pe locul 2 în grupă și care, mâine, va juca în primul meci din play-off-ul acestui sezon.

Sâmbătă, ora 18,45, la Sala "Dunărea", derbiul grupei semifinale: United - Autobergamo Deva.

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.