CSU Belor Galaţi, cu gândul la viitorul sezon
Foto: Sonia Baciu

CSU Belor Galaţi, cu gândul la viitorul sezon
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru echipa gălăţeană CSU Belor, sezonul recent încheiat a însemnat acumularea unui bagaj bogat de experienţă. O experienţă în ceea ce priveşte alcătuirea lotului, realizarea omogenităţii din mers şi, nu în ultimul rând, experienţa competiţiei.

Promovată în finalul sezonului trecut, gruparea gălăţeană a făcut eforturi considerabile în transferarea de jucătoare, aducând la Galaţi nu mai puţin de şapte. Au venit două din Republica Moldova, una din Bulgaria, alta din campionatul SUA, două din spaţiul ex-iugoslav şi una de la Dinamo Bucureşti. Alături de acestea, stafful tehnic mai avea încă cinci fete din lotul ce reuşise promovarea.

Omogenizarea, bat-o vina!

În aceste condiţii era lesne de înţeles că se aştepta la un volum mare de muncă în ceea ce priveşte omogenizarea. Ileana Berdilă şi ajutorul său Nelu Ivanov – ambii foşti jucători exponenţiali ai Galaţiului, care au reprezentat clubul universitar în competiţiile primului eşalon – au fost nevoiţi să facă mari eforturi în acest sens.

Acest lucru avea să se remarce pe parcursul campionatului, şi în special în retur, pentru că în primele şapte meciuri au fost destule poticneli la acest capitol.

Încet, încet, în retur a venit şi prima victorie, în etapa a 13-a (nu credem că a fost cu ghinion!), când fetele noastre au învins Dinamo chiar pe terenul ei, cu scorul de 3-1. Apoi au trecut destule etape până la al doilea succes.

De ce au fost numai 14 meciuri, într-un campionat ce era programat cu 12 echipe? Două dintre echipele care şi-au dorit să joace în primul eşalon, CSU Oradea şi Medicina Târgu Mureş, au fost nevoite să renunţe din motive financiare încă înainte de startul competiţiei. La puţină vreme a fost exclusă şi Penicilina Iaşi, pentru neprezentarea , la Galaţi, la meciul de Cupă, iar cu câteva etape înainte de final, Agroland Timişoara, care avusese un parcurs favorabil, a anunţat şi ea retragerea. Aşa s-a făcut că la fluierul final, în competiţie au rămas doar opt echipe.Evident, în aceste condiţii nu se mai putea pune problema retrogradării, toată lumea rămânând în joc şi pentru sezonul viitor.

În play-out, doar Galaţiul şi Clujul

Faza a doua a competiţiei a plasat cele mai bune şase formaţii în turneul play-off: CSM Bucureşti, Volei Alba Blaj, CSM Târgovişte, Ştiinţa Bacău, CSM Lugoj şi Dinamo, în timp ce echipele de pe locurile 7-8 au „onorat” faza a doua, cu doar două meciuri, în care victoriile au fost împărţite: CSU a câştigat la Cluj, iar clujencele la Galaţi. Astfel că gălăţencele au încheiat sezonul cu doar două victorii, dar la bilanţ se pot lăuda cu o bogată experienţă competiţională acumulată.

Lotul cu care a încheiat competiția

Antrenoarea Ileana Berdilă a pornit la drum, în principal, cu vechile „cunoştinţe”: Anamaria Berdilă, campioană cu Blajul, Adriana Dudnic, dublă campioană, cu Blajul, dar şi cu CSU Metal Galaţi, acestora alăturându-li-se Corina Vasilie, Ioana Ştefu şi „liberoul” Violeta Stan. Au urmat venirile: Beatrice Ramona Postea, americanca Sydney Wilson, Elitsa Barakova, Emilija Popjordanovska, în timp ce moldovencele Elizabeta Şuşlova şi Aria Felicia Andrievskaia, ca şi bosniaca Edina Selimovici, au ajuns ceva mai târziu.

După fluierul final, jucătoarele au intrat în vacanţă, mai devreme decât se aşteptau... În ceea ce îi priveşte pe susţinătorii gălăţeni, aceştia vor aştepta cu interes pregătirile din vară, cu mai multe sau mai puţine noutăţi în lot. „Înainte de plecare, am primit mulţumiri din partea sponsorului, dar şi a suporterilor, care ne-au fost alături la bine şi la greu. Avem suficient timp să ne gândim la viitorul sezon, la lotul cu care ne vom prezenta. Sperăm cu toţii într-o evoluţie mai bună în sezonul ce va începe la sfârşitul verii”, ne-a declarat Ileana Berdilă.

Citit 1238 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2019 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.