Halep vrea victorie fără emoţiile meciului de dublu

Halep vrea victorie fără emoţiile meciului de dublu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep, locul 2 mondial, a declarat înaintea plecării spre Franța că este încrezătoare în colegele sale pentru această confruntare istorică, a doua semifinală a României în Fed Cup, după 46 de ani, care va avea loc sâmbătă şi duminică (20, 21 aprilie), la Rouen. ”Nu este mai dificil pe hârtie, pentru că Cehia a fost campioană în şase ani din opt, dar meciul cu Franţa va fi greu cu siguranţă. Publicul va fi cu Franţa, e normal, ştiu că este foarte gălăgios în sensul bun, fac o galerie foarte, foarte puternică, dar trebuie să ne luăm energia de la suporterii noştri, de la echipa noastră şi de la apropiaţii noştri care vin să ne susţină. Nu ne dorim să ajungem la meciul de dublu, ne dorim să câştigăm la simplu, că să nu creăm emoţii. Orice meci este important şi, dacă vom ajunge la dublu, fetele sunt destul de puternice ca să câştige meciul. Suntem jucătoare puternice, suntem într-o formă bună, atmosfera bună este un lucru important în echipă şi cred că şi publicul care o să ne susţină reprezintă un atu şi vreau să le mulţumesc pentru acest lucru”, a spus Halep.

Din lotul României fac parte, pe lângă Simona Halep, jucătoarele: Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA, la simplu, și 48 WTA, la dublu) și Raluca Olaru (35 WTA, la dublu).

Altfel, Fiona Ferro (22 ani, locul 108 WTA) va completa lotul Franței, alături de Caroline Garcia (21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA), Alize Cornet (54 WTA) şi Pauline Parmentier (53 WTA). Unele probleme de sănătate pe care le are Alize Cornet l-au determinat pe Benneteau, căpitanul-nejucător al echipei Franţei, să o convoace şi pe Fiona Ferro, semifinalistă săptămână trecută la Lugano.

Franța se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003. De asemenea, franțuzoaicele au mai ajuns în finală în 2004, 2005 și 2016.

Citit 817 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.