Simona Halep deschide balul din Franța
Foto: Sonia Baciu

Simona Halep deschide balul din Franța
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În urma tragerii la sorți de vineri au fost stabilite meciurile întâlnirii dintre Franța și România în cadrul semifinalei Fed Cup. Campioana en-titre de la Roland Garros, Simona Halep, va deschide ”balul” pentru un loc în finala de Fed Cup.

Mâine, de la ora 15,00 (ora României, Digi Sport și Telekom), Simona Halep, locul 2 mondial, va juca împotriva Kristinei Mladenovici (63 WTA la simplu), în timp ce Mihaela Buzărnescu (locul 30 WTA) o va avea ca adversară pe Caroline Garcia (locul 21 WTA).

Duminică, de la ora 14,00, se vor confrunta Simona Halep și Caroline Garcia, respectiv Mihaela Buzărnescu și Kristina Mladenovici, iar meciul de dublu se va disputa între perechile Irina Begu/Monica Niculescu și Caroline Garcia/Kristina Mladenovici.

Decizia surprinzătoare a căpitanului nejucător al Franței, Julien Benneteau, de a o numi pe Mladenovici a doua ”rachetă” a fost explicată prin faptul că aceasta este singura care îi poate pune probleme Simonei Halep în prima zi, lucru confirmat și de către Florin Segărceanu. ”Mladenovici este o jucătoare agresivă, într-o zi bună, cu susținerea spectatorilor ar putea. Personal, nu cred”. Simona Halep este încrezătoare și realizează importanța momentului pentru tenisul românesc. ”Mă simt bine, nu am niciun fel de problemă, sunt emoționată, dar este un moment important pentru România. Vom avea o susținere numeroasă (n.r. - aproximativ 2000 de români vor fi prezenți în sala cu o capacitate de 5200 de spectatori), sper să dăm ce avem mai bun. Un meci greu, indiferent cu cine aș fi jucat, pentru că e Fed Cup. Am jucat de multe ori împotriva Kristinei, așa că mă aștept la o partidă grea, dificil, dar sunt pregătită, știu ce trebuie să fac. Așa că dacă sunt 100 la sută mâine, am șanse să câștig”, a declarat Simona Halep.  

Simona Halep conduce în meciurile directe cu ambele jucătoare cu care va evolua în acest weekend, 5-1 cu Garcia, respectiv, 3-2 cu Mladenovici. Mihaela Buzărnescu se află la primele confruntări cu cele două adversare. Simona Halep și Kristina Mladenovici au același raport de victorii/înfrângeri din cadrul Fed Cup, 20-9, cu precizarea că liderul echipei României are 18-5 la simplu, iar Kristina Mladenovici este expertă la ”dublu”, cu 11-2.

În singura confruntare directă, disputată în 1976, la Philadelphia, România s-a impus cu scorul de 3-0, punctele fiind aduse de Virginia Ruzici și Florența Mihai. Câștigătoarea întâlnirii de acum va juca cu învingătoarea dintre Australia și Belarus. România (locul 5 în clasamentul Fed Cup) s-a calificat în semifinală învingând spectaculos campioana en-titre, Cehia, iar Franța (locul 4) se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003.  

Citit 1722 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2019 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.