Liderul, cu gândul la barajul de promovare
Foto: Sonia Baciu

Liderul, cu gândul la barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În penultima etapă, echipa ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, care a dominat întregul sezon, a avut parte de o nouă surpriză, un meci în care adversarii au abandonat în timpul reprizei a doua.

Întâlnind una dintre grupările modeste ale celui de-al patrulea eșalon, ”studenţii” au demonstrat multă vervă de joc și s-au impus cu scorul de 15-1 (la juniori 3-0). Cu toate acestea, stafful tehnic nu a fost pe deplin satisfăcut. ”Ne propusesem un meci în care să folosim cât mai mulți jucători, în dorința de a-i ține în «priză» până la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, cu reprezentanta Buzăului. Nu a fost posibil, pentru că adversarii noștri, cei de la Avântul Drăgănești, au dat dovadă de lipsă de fair-play și, după 12-1 la pauză, la reluare au intrat pe teren doar cu opt jucători. După cele trei goluri primite la începutul reprizei secunde, alți doi jucători s-au dat loviți și, rămânând în șase, meciul nu a mai putut continua. În minutul 46, efectuasem patru schimbări, iar cei intraţi nu au evoluat decât până în minutul 57, când arbitrul Ciprian Carp a pus capăt unei dispute ce devenise neregulamentară”, ne-a declarat antrenorul Cătălin Savu.

Pe lângă acest final brusc, meciul din penultima etapă a mai oferit un aspect, interesant de data aceasta. Atacantul Adrian Grigoraș, golgeterul echipei, a înscris în acest joc nu mai puțin de 8 goluri. Raportate la cele 57 de minute jucate, aceasta înseană că atacantul ”universitar” a avut o medie de un gol marcat la fiecare interval de 7 minute și 7 secunde.

În celelalte partide s-au înregistrat rezultatele: Victoria Tecuci - Viitorul Costache Negri 3-3 (la juniori 8-2), Juventus Toflea - Quantum Club 3-2 (3-0), Muncitorul Ghidigeni - Zimbrul Slobozia Conachi 3-4 (5-1), Avântul Vânători - Unirea Braniștea 4-2, dar oaspeții au depus contestație pentru un jucător aflat în stare de suspendare (la juniori 9-0), Agrostar Tulucești - Voința Cudalbi 3-5 (4-2) și Victoria Independența - Gloria Ivești 1-6 (8-1).

Podiumul clasamentului, care nu mai poate suporta nicio modificare după ultima rundă, se prezintă astfel: 1. Universitatea 71 p - campioană județeană, 2. Zimbrul 67 p, 3. Gloria Ivești 57 puncte. La juniori: 1. Avântul Vânători 70 p, 2. Victoria Tecuci 66 p, 3. Juventus Toflea 62 puncte.

Rezultatele înregistrate şi în etapa a 25-a (penultima) a Ligii a V-a: Siretul Piscu - Prutul Vlădești 4-2, Voința Cișmele - Mălina Smârdan 2-3, Foresta Șendreni - Unirea Hanu Conachi 1-0, Avântul Matca - Zorile Grivița 6-3 și Viitorul Umbrărești - Flacăra Pechea 3-0. Meciul Avântul Valea Mărului - Inter Tudor Vladimirescu nu s-a disputat, gazdele câștigând prin neprezentarea adversarei. Echipa ACS Lascăr Schela a avut etapă liberă.

Formaţia din Valea Mărului, neînvinsă, are 72 de puncte, fiind secondată de Flacăra Pechea și Mălina Smârdan - cu câte 44 puncte.

Altfel, mâine, de la ora 18.00, sunt programate meciurile tur din semifinalele ”Cupei României”, faza județeană: ACS Universitatea - Victoria Tecuci (Stadionul ”Portu Roșu”) și Mălina Smârdan - Gloria Ivești.

Citit 1352 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.