Semimaratonul Galați, spre mai bine (FOTO)

Semimaratonul Galați, spre mai bine (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Timp de ore bune, Faleza Superioară și centrul Galațiului au fost luate cu asalt de sute de alergători, care s-au întrecut, duminică, la cea de-a șasea ediție a Semimaratonului Galați, una mai bună față de precedentele ediții.

De data aceasta, organizatorii au reușit să "repare" din neajunsurile edițiilor trecute, unul dintre cele mai importante fiind faptul că toți participanții și-au primit medaliile încă de la sosirea din curse. Cu "lecțiile" învățate, în urma feed-back-urilor primite, organizatorii, Fundația Comunitară Galați, cu sprijinul financiar din partea municipalității (25.400 de lei) au reușit să aducă un plus valoare competiției, unde 12 cauze socio-umanitare au atras alergători, donatori și susținători. De la copii la vârstnici, cu toții s-au bucurat de ziua autentică de vară, în care voia bună a fost "elementul" de legătură între alergători și susținătorii acestora.

Printre alergători s-au numărat și sportivi consacrați în alte ramuri sportive - de la karatiști, Mihai Tâmpeanu de la clubul Kodo fiind cel care a dat startul cursei de semimaraton, până la portarul de la Oțelul, Alexandru Vlasie, care anul trecut a alergat alături de Cristi Onofrei în "Maratonul Unirii", de la Galați la Sibiu.

Start cu întârziere

Deși programat pentru ora 7.30, startul în cursele de semimaraton, cros și ștafetă a fost întârziat cu o jumătate de oră, din cauza întârzierii traficului de pe traseu, iar asta a însemnat un decalaj și mai mare pentru restul curselor. Acest lucru a fost puțin deranjant pentru sportivi, care au declarat că le-a fost "dată peste cap rutina dinaintea curselor de anduranță", a spus un alergător basarabean, aflat la a doua prezență la Semimaratonul Galați.

Foto: Sonia Baciu, Iulia Kelt

Moș Crăciun, la început de vară

Un alergător a reușit să ne atragă atenția prin costumația... nepotrivită pentru o zi de vară! Echipat în Moș Crăciun, "bunul samaritean" a alergat având în mână un zmeu, pe care era scrisă cauza pentru care a concurat. "În fiecare zi putem fi Moș Crăciun pentru cei de lângă noi. Am alergat cu zmeul, ca acesta să se înalțe și să ducă cu el visele noastre", a declarat Ionel Melinte, de la Fundația Bunul Samaritean din Nicorești.

Din nou în cursă

Gălățeanul George Coatu (65 de ani) a revenit în competiție la scurt timp după ce a suferit un accident, imediat după Crăciun. A alunecat pe gheață, s-a trezit cu un hematom, iar pe 11 ianuarie a fost operat la cap. Deși medicii i-au interzis să mai facă efort fizic, ceea ce pentru un pasionat de alergări poate fi considerată o "încarcerare", gălățeanul s-a recuperat rapid, iar la un control ulterior, inclusiv la cardiolog, acesta a primit "binecuvântarea" de a-şi continua viața sportivă, astfel că în februarie a participat la o cursă caritabilă. La Semimaraton, duminică, a alergat cu sigla cotidianului "Viața liberă", așa cum de altfel a făcut-o și la celelalte competiții la care a participat în ultimii ani, fie că au fost în țară sau în străinătate. "Mă bucur că am putut reveni să alerg, și chiar la cursa de semimaraton", a mărturisit gălățeanul, unul dintre veteranii atleți.

Medalii și trofee inedite

Pentru acest an, organizatorii au avut pregătite pentru participanți și câștigători medalii și trofee inedite (în formă de cizmă) confecționate din ceramică.

Câștigători au fost toți cei prezenți, chiar dacă numai primii trei au fost premiați. La semimaraton, podiumul a arătat astfel: Daniela Ciocan - locul 1, Ana Maria Petrea - locul 2, Alina Gherasim - locul 3, la feminin; Adrian Irimiea - locul 1, Alexandru Bacoșcă - locul 2, Ionel Rapotan - locul 3, la masculin, toți în clasamentul general. La cros, Iulian Melniciuc a terminat pe locul 1, secondat de Agnius Ciapas și Andrei Cebotari, la masculin, în timp ce la feminin podiumul a fost: Violeta Spânache - locul 1, Mihaela Cotonogu - locul 2 și Nela Andronescu - locul 3. La ștafetă s-a impus echipa Run Galați, urmată de Triumf Dojo și Data Mondial Team. Totodată, s-a făcut premiere și pe categorii de vârstă.

Citit 5491 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.