Simona Halep, zi de pauză din cauza ploii

Simona Halep, zi de pauză din cauza ploii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: La Paris a plouat aproape toată ziua, astfel că meciul Halep - Anisimova a fost amânat pentru joi, de la ora 13.00.

Simona Halep se va duela astăzi cu Amanda Anisimova, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros 2019. Adversara Simonei are doar 17 ani şi ocupă locul 51 în ierarhia mondială.

Anisimova a spus în cadrul unei conferinţe de presă că este nerăbdătoare să joace contra Simonei Halep şi că nu simte vreo presiune înaintea acestui meci. "Nu pot să vă spun cât de nerăbdătoare sunt să joc împotriva Simonei Halep. E incredibil să joci împotriva ei. A câştigat anul trecut aici, aşa că nu puteam avea un meci mai potrivit. Are o mare experienţă, este câştigătoare de Mare Şlem şi mie nu-mi rămâne decât să intru pe teren şi să joc. Nu am niciun fel de presiune. Sper că voi reuşi cel mai bun tenis al meu, iar apoi vedem ce se va întâmpla", a declarat Anisimova.

Jucătoarea stabilită în SUA a adăugat că va lucra suplimentar pentru a putea contracara jocul excelent la retur etalat de Halep în ultimele două partide. "Îmi voi exersa serviciul mult în ziua de pauză. Sper să nu facă prea multe breakuri şi cu mine. Sunt foarte încrezătoare pe propriul serviciu. Cred că lovesc mingea mult mai puternic decât o făceam în urmă cu câteva luni", a mai spus Anisimova.

Simona Halep a răspuns cu o glumă atunci când a fost întrebată despre vârsta adversarei de astăzi. "Mă simt bătrână! Foarte bătrână! Nu este uşor să joci împotriva unei adversare cu zece ani mai tânără. Sunt tinere, nu au nimic de pierdut, aşa că fiecare meci este greu. Eu nu eram pe Chatrier la 17 ani. Eu jucam calificări aici. Când joci împotriva unei adversare mai bine clasate nu ai niciun fel de teamă. Ieşi pe teren şi vrei să arăţi cel mai bun tenis al tău. Nu ştiu cum este să câştigi meciuri mari la 17 ani. Cariera mea a progresat încetişor, aşa că am savurat mai mult. Am avut răbdare şi am muncit mult. Sunt mulţumită de felul în care au ieşit lucrurile, de cariera mea. Cred că generaţia mea a fost mai timidă, generaţia de acum este neînfricată, fetele tinere au mult curaj în faţa oricui. Nu se gândesc că ar fi, în vreun fel, sub nimeni", a spus Simona Halep, care va juca pentru a intra a treia oară consecutiv în semifinalele de la Roland Garros.

Amanda Anisimova scrie o filă din istoria acestui mileniu la Paris: este cea mai tânără jucătoare de la Martina Hingis încoace ajunsă în săptămâna a doua a French Open.

În optimi, ambele jucătoare au obţinut victorii categorice. Anisimova a pierdut doar trei game-uri şi a jucat doar cu aproximativ 20 de minute mai mult decât Halep. Sportiva din SUA a învins-o pe Aliona Bolsova Zadoinov cu 6-3, 6-0. De partea cealaltă, Halep a zburdat cu Iga Swiatek, scor 6-1, 6-0.

Meciul de astăzi va începe la ora 15.00 şi va fi televizat de Eurosport.

Citit 1400 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.