VOLEI. Prima semnătură pentru noul sezon. CSM Arcada şi CSU Belor, start cu meciuri dificile

VOLEI. Prima semnătură pentru noul sezon. CSM Arcada şi CSU Belor, start cu meciuri dificile
În prim-plan, Sergiu Stancu - antrenorul principal al echipei masculine CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conducerea CSM Arcada a luat cea mai importantă decizie pentru sezonul următor, stabilind staff-ul tehnic. Totodată, a avut loc tragerea la sorţi prin care s-a stabilit programul turului.

La CSM Arcada, echipă care în acest an a devenit în premieră campioană naţională, prima decizie pentru următoarea ediţie a Diviziei A1 a fost una firească, semnarea unui nou contract cu antrenorul care a dus formaţia gălăţeană la marele triumf din campionat. „Sergiu Stancu va continua la noi, am semnat un contract valabil pentru următorul sezon, cu opţiune de prelungire”, a confirmat Mirel Zaharescu, managerul clubului Arcada.

În ceea ce priveşte componenţa lotului, Zaharescu a spus că în această perioadă se poartă negocieri cu jucătorii. Reunirea lotului va avea loc în prima decadă a lunii august.

Retragere surprinzătoare

Altfel, la sediul Federaţiei Române de Volei, a avut loc tragerea la sorţi care a stabilit programul meciurilor din turul sezonului 2019-2020, moment în care a apărut o surpriză de proporţii. În campionatul primei ligi masculine s-au înscris doar 11 echipe, absenta de pe listă fiind una dintre cele mai titrate formaţii din voleiul românesc, Steaua Bucureşti, care are în palmares 16 titluri de campioană. În sezonul trecut a terminat pe locul 6, iar acum doi ani a obţinut medaliile de bronz. Steaua se va înscrie în eşalonul secund.

CSM Arcada are un program dificil în primele runde ale campionatul, urmând să înceapă cu două derbiuri: în deplasare la SCMU Craiova, medaliata cu bronz a ultimei ediţii şi mai mereu în ultimii ani printre pretendentele la titlu, apoi joc pe teren propriu cu Dinamo, echipa bucureşteană care a învins CSM Arcada în ultima finală a Cupei României. În etapa a treia, echipa gălăţeană va sta, iar apoi programul este următorul: cu Unirea Dej acasă, merge la Volei Municipal Zalău, acasă cu „U” Cluj, în deplasare la Poli Timişoara, cu CSM Bucureşti acasă, la Ştiinţa Explorări Baia Mare, acasă cu SCM Gloria Buzău şi în deplasare cu CSM Câmpia Turzii.

În ceea ce priveşte competiţia din Divizia A1 la feminin, aici s-au înscris 12 echipe, iar gălăţencele de la CSU Belor vor avea următorul program: cu CSM Lugoj şi Dinamo Bucureşti, în deplasare, cu Ştiinţa Bacău acasă, CSM Târgovişte – deplasare, „U” Cluj acasă, CSM Tg. Mureş deplasare, CSM Medgidia acasă, CSM Bucureşti deplasare, Rapid Bucureşti acasă,  FC Argeş Piteşti deplasare şi Volei Alba Blaj acasă. 

Datele primei etape nu au fost încă stabilită, variantele cele mai probabile fiind 5 octombrie pentru fete şi 12 octombrie pentru băieţi. Sezonul va fi deschis cu o săptămână înaintea începerii campionatului de prima fază a „Cupei României”, în care se va juca într-o singură manşă. Fetele de la CSU Belor vor întâlni pe teren propriu formaţia CSM Tg. Mureş, în timp ce Arcada va intra în joc în turul doi, urmând să joace cu învingătoarea dintre Poli Timişoara şi Unirea Dej.

Citit 2227 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iunie 2019 03:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.