FOTBAL - EURO U 21 | Tricolorii, victorie categorică în fața Angliei

FOTBAL - EURO U 21 | Tricolorii, victorie categorică în fața Angliei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: România a reuşit o victorie uriaşă cu Anglia la EURO U 21. După 4-1 cu Croaţia, tricolorii mici au marcat de patru ori şi cu britanicii, asta după ce în minutul 75 scorul era în 0-0!

Intrat de doar zece minute, Florinel Coman a scos un penalty transformat fără emoţii de Puşcaş, în min 76. Bucuria românilor a fost de scurtă durată, căci după numai 3 minute, Demerai Gray a reușit să egaleze. În minutul 85, englezul Tomori ne-a făcut un cadou şi Ianis Hagi a marcat pentru 2-1. Abraham a egalat chiar la atacul următor. Încurajaţi de opt mii de români, elevii lui Rădoi au avut din nou noroc. Portarul Henderson a scăpat în poartă şutul lui Florinel Coman! În prelungiri, Coman a mai prins un şut de zile mari şi i-a adus tineretului a doua victorie la Euro U21.

”Un meci de o intensitate maximă. Mai ales că am condus de două ori şi am fost egalaţi. Fizic nu mai puteam, am încercat să mutăm jocul pe benzi. Ei au fost mai proaspeţi, au avut 5 jucători noi faţă de partida cu Franţa. Băieţii au înţeles ce trebuia făcut şi ne-am făcut meciul uşor”, a declarat Mirel Rădoi după meci.

În cel de-al doilea meci din grupa C, Franța a învins Croația cu 1-0. Luni, 24 iunie, ora 22.00, România se va confrunta cu Franța, pentru primul loc în grupă, cele două fiind la egalitate, cu un golaveraj impresionant pentru ”tricolori”, 8-3, față de 3-1 al francezilor. (S.B.)


Echipa națională de tineret a României are astăzi, de la ora 19,30, al doilea meci de la turneul final al Campionatului European, întâlnind reprezentativa Angliei. Dacă va reuşi să câştige şi acest joc, după triumful cu Croaţia, formaţia României îşi va asigura în mare măsură calificarea în semifinale.

Partida România - Anglia se va disputa în Italia, la Cesena, britanicii find sub o presiune uriaşă, după ce au pierdut în prima rundă, cu Franţa, aspect sublinitat de selecţionerul englez Adrian Boothroyd. "Suntem foarte dezamăgiţi, dar nu avem timp să ne lingem rănile. Ne aşteapă meciul cu România, va fi foarte dificil şi pentru că nu avem decât o variantă: victoria. Trebuie să obţinem maximum de puncte în următoarele două meciuri", a spus Boothroyd.

Din nou pe căldură

Se estimează că partida va avea loc în condiții similare cu cele din San Marino, cu Croația, când în prima repriză a fost o căldură sufocantă, la 35 de grade. Acest lucru ar putea fi un dezavantaj pentru englezi, neobişnuiţi să joace la temperaturi ridicate, factorul fizic putând juca un rol foarte important în opinia lui Mirel Rădoi, selecţionerul echipei României. "Diferența de temperatură e foarte mare, în Anglia sunt 14 grade în aceste zile. Noi am jucat pe căldură, dar și ei au avut probleme, au jucat 25 de minute în inferioritate numerică", a spus Rădoi.

În cantonamentul tricolorilor s-a pus mare accent pe refacerea forţelor fizice după meciul cu Croaţia. Jucătorii care au evoluat în primul meci au rămas miercuri la hotel și au efectuat o ședință de refacere, urmând atent indicațiile preparatorului fizic Horațiu Baciu. Restul jucătorilor au mers pe terenul de antrenament, acolo unde timp de 70 de minute au efectuat o ședință de pregătire intensă, din care nu au lipsit exercițiile cu mingea și un joc de 10 minute pentru exersarea fazei de finalizare.

Rădoi vrea echipă scurtă

Mirel Rădoi a mai spus că va încerca o altă abordare tactică faţă de primul meci, cu accent pe organizarea în faza defensive. "Va fi dificil să stăm foarte sus în pressing, pentru că jucăm tot la 18,30 (nr. - 19,30 în România), iar consumul de energie va fi foarte mare. Vom încerca pe început de meci să stăm cât mai sus, dar ne va fi greu să rămânem în jumătatea adversă. Anglia are un ritm mult mai susținut decât Croația", a adăugat selecţionerul.

Mijlocaşul Tudor Băluţă mizează şi pe o susţinere din tribune cel puţin la nivelul partidei anterioare, când au fost peste 4.000 de suporteri români. "Pe mine mă impresionează sprijinul pe care îl primim din partea românilor, atât al celor care ne-au susținut de pe stadion, cât și al celor de acasă. Le mulțumim că sunt alături de noi. La ce am văzut cu Croația, stadionul plin, mă aștept la foarte mulți și la Cesena, pentru meciul cu Anglia", a declarat Băluță.

Partida România - Anglia va începe la ora 19,30 şi va fi transmisă de TVR. Celălalt meci al zilei din această Grupă C va fi Croaţia - Franţa, de la ora 22,00 (TVR).

Citit 1917 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iunie 2019 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.