Ziua Dunării, sărbătorită pe apă și pe uscat

Ziua Dunării, sărbătorită pe apă și pe uscat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Asociația Club Sportiv Nautic "Mila 80" Galați va organiza, în acest weekend, cea de-a doua ediție a Festivalului "Cupa Dunării de Jos" la caiac-canoe, eveniment ce va lega pe apa Dunării orașele Brăila și Galați.

Evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Dunării se va desfășura în zilele de 29 și 30 iunie, în zona foişorului de pe Faleza Inferioară. Concursul va cuprinde două probe: de maraton 42 km și semimaraton 20 km, la care vor participa caiace și canoe cu sportivi atât din țară, cât și din străinătate.

În programul evenimentului vor fi cuprinse atât cele două curse pe Dunăre și o cursă de sprint în zona Falezei Inferioare, cât şi activități pentru copii, în cadrul cărora aceștia să conștientizeze și să combată poluarea Dunării.

Cei care vor să se înscrie la cursele de pe Dunăre o pot face trimitând fișa de înscriere și declarația pe propria răspundere la adresa de mail a clubului, cAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Taxa de participare la cursele de pe Dunăre este în valoare de 50 de lei.

Programul evenimentului este structurat astfel: sâmbătă, 29 iunie, de la ora 10.00, zona debarcaderului RaAy (Brăila), se fac validările și ședința tehnică, urmând ca la ora 11.00 să ia startul cei de la maraton (de la Gropeni), iar de la ora 12.30, din zona debarcaderului se va lua startul la cursa de semimaraton. Totodată, la Galați, în zona Foișor, începând de la ora 11.00, va fi deschisă o expoziție de echipament sporturi pe apă (caiac, canoe, SUP, padele, pagăi, veste de salvare) și familiarizarea copiilor cu acestea; activități tematice pentru copii: colorat, pictat, confecționat diferite articole din materiale reciclabile. Duminică, 30 iunie, de la ora 11.00, dacă vremea va fi favorabilă, în dreptul Falezei Inferioare din Galați, va avea loc un interesant concurs de sprint de 1.000 metri.

Citit 3161 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2019 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.