Simona Halep, din nou în semifinala de la Wimbledon, după cinci ani

Simona Halep, din nou în semifinala de la Wimbledon, după cinci ani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Simona Halep, locul 7 WTA, a reușit să o învingă pe Shuai Zhang, scor 7-6 (4), 6-1, în meciul contând pentru sferturile de finală. Cu această victorie, Halep s-a calificat în a doua semifinală de Wimbledon a carierei, după o pauză de cinci ani.

Cu un prim set în care chinezoaica, locul 50 WTA, a controlat începutul de meci, conducând cu 3-0 și 4-1, Halep a salvat patru mingi de dublu break, apoi a egalat la 4-4, continuându-și cursa de urmărire. A trimis setul în tie-break, pe care l-a câștigat la 4. Setul secund a fost câștigat categoric, cu 6-1, după ce Halep a câștigat cinci gameuri la rând.

În semifinalele ce vor avea loc joi, Halep o va întâlni pe Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA). Jucătoarea din Ucraina conduce cu 4-3 în meciurile directe. Cele două jucătoare sunt singurele favorite din primele zece rămase în competiția londoneză.

Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Wimbledon a fost semifinala din 2014, pierdută în fața canadiencei Eugenie Bouchard. "Nu vreau să mă gândesc la acea semifinală. E un alt an, o cu totul altă situaţie. Totul s-a schimbat, eu sunt un om diferit, o jucătoare diferită, am o altă experienţă. Sunt mult mai încrezătoare. Acum iubesc iarba, e prima oară când spun asta. E o provocare mare pentru mine următorul meci, dar îl voi trata ca pe fiecare meci de până acum. Voi fi relaxată, motivată şi plină de încredere", a spus Halep, la conferinţa de presă de după meci.

A doua finalistă se va stabili între Serena Williams (cap de serie 11) care s-a impus, 6-4, 4-6, 6-3, în fața lui Alison Riske (locul 55 WTA), și Barbora Strycova (locul 54 WTA), care a eliminat-o pe britanica Johanna Konta (locul 18 WTA).

În proba de dublu, perechea Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer a ratat calificarea în semifinale, după ce a pierdut, scor 6-4, 3-6, (8)6-7, 6-4, 11-9, în fața perechii columbiene Juan-Sebastian Cabal și Robert Farah (nr. 2). Horia și Jean-Julien au ratat cinci mingi de meci, toate pe serviciul adversarilor (trei la 6-5, două la 7-6). În game-ul al 19-lea al decisivului, cei doi au condus cu 40-15, însă columbienii au reușit patru puncte consecutive și au făcut breakul. În 2015, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat la Wimbledon primul lor titlu de Grand Slam în această formulă.

Românca Raluca Olaru şi croatul Franko Skugor s-au calificat, marți, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt. Raluca Olaru şi Franko Skugor, cap de serie numărul 12, au învins cuplul Alicja Rosolska/ Nikola Metkic (Polonia/ Croația, nr. 6), scor 6-2, 6-2, după o oră și șase minute de joc. În sferturi, Olaru şi Skugor vor evolua contra perechii învingătoare a duelului John Peers/ Shuai Zhang (Australia/ China) - Robert Lindstedt/ Jelena Ostapenko (Suedia/ Letonia).

Citit 1361 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2019 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.