Simona Halep, campioana de la Wimbledon!!! Ce performanță!

Simona Halep, campioana de la Wimbledon!!! Ce performanță!
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Simona Halep este campioana de la Wimbledon, după ce a învins-o categoric, scor 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams. Mai multe amănunte AICI


Simona Halep, locul 7 WTA, va juca astăzi, de la ora 16,00 (Eurosport), în prima sa finală de la Wimbledon, iar adversară îi este multipla campioană americanca Serena Williams.

Cele două s-au mai întâlnit până acum de zece ori, românca având o singură victorie în fața Serenei Williams, în 2014, în Turneul Campioanelor, în faza grupelor, iar în finală, americanca și-a luat revanșa. 

Simona a devenit, joi, prima jucătoare din România care a ajuns într-o finală de simplu la Wimbledon. „E o senzație deosebită, un moment frumos pe care cu siguranță n-o să-l uit niciodată, fiind prima finală la Wimbledon și un vis pe care mama mea l-a avut mereu. Este un boost de energie, un boost de încredere și vreau să mă bucur de acest moment acum. Mâine o să resetez tot și să mă concentrez pe finală.” 

Simona a arătat pe durata întregului turneu de la All England Club că este încrezătoare pe ea, iar acest lucru s-a văzut mai ales în semifinala cu Elina Svitolina, câștigată categoric, scor 6-1, 6-3, în numai 72 de minute.

„Faptul că am încredere în mine și mă simt stăpână pe jocul meu și pe corpul meu mă ajută foarte mult să nu intru în panică și să câștig meciurile importante. Azi a fost o presiune enormă, pentru că meciurile contra ei (n.r Svitolina) au fost grele mereu și m-a și bătut de câteva ori în finale. Am știut că trebuie să rămân puternică, iar faptul că am reușit acest lucru mă face să fiu mulțumită de ce am lucrat până acum și de felul în care am fost. Adică foarte profesionistă”, a spus Simona Halep, în conferința de presă de după semifinală.

În ceea ce privește suportul psihologic, Simona Halep a confirmat că încă mai lucrează cu Alexis Castorri, psihologul sportiv care a ajutat-o să se înțeleagă și să se accepte, lucru care a contribuit dramatic la progresul masiv reușit de Simona în ultimii trei ani, pe teren și în afara lui. ”Am învățat cum să păstrez lucrurile simple, pentru că obișnuiam să complic prea mult lucrurile în minte. Gândeam prea mult, cum ai spus. Uneori, simțeam că am prea multe opțiuni de cum să joc, și n-o alegeam pe cea potrivită în momentul potrivit”, a mai spus Halep.

Cu Serena Williams se întâlnește pentru a 11-a oară, iar Simona consideră că a reușit să învețe din înfrângerile în fața fostului lider mondial. „Am jucat de multe ori cu Serena, multe meciuri au fost echilibrate. Am învățat că am o șansă cu ea. Acum o voi înfrunta și voi crede că am șansa mea să câștig contra ei. Sigur că respect foarte mult ceea ce a reușit și ceea ce încă reușește să facă ea. Dar acum mă simt mult mai puternică mental”, a precizat românca. 

Ultima dată, ele s-au întâlnit în optimile de finală ale Australian Open, în acest an, când americanca s-a impus cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4. Aceasta a fost prima partidă dintre cele două după ce Serena Williams a devenit mamă, în septembrie 2017.

”Cred că pentru Serena nu e important neapărat titlul cu numărul 24 în turneele de Grand Slam, ci mai degrabă numărul 4! Doar trei femei au câştigat un trofeu important după ce au născut Evonne Goolagong, Margaret Court şi Kim Clijsters. Dar să nu uităm că Serena nu mai este invincibilă, a pierdut 4 din ultimele 6 finale majore” - Brad Gilbert, expert în tenis la ESNP.

Simona Halep va urca, de luni, în clasament până pe locul 4, indiferent de rezultat, astfel că acesta poate fi bonusul după câștigarea celui de-al doilea trofeu de Grand Slam din carieră. 

Pentru Halep este a cincea finală de Grand Slam din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 2017 şi 2018 (campioană) la Roland Garros.

Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

Citit 4153 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2019 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.