Un olandez şi un estonian, la echipa campioană

Un olandez şi un estonian, la echipa campioană
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Apropierea startului pregătirilor pentru următorul sezon al Diviziei A1 se simte în intensificarea activităţii pe piaţa transferurilor a celor din conducerea echipei masculine de volei CSM Arcada Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană naţională.

Clubul gălăţean a anunţat azi perfectarea a încă două transferuri, un voleibalist olandez şi celălalt estonian, estimându-se că aceştia au valoarea necesară pentru a face din CSM Arcada o formaţie competitivă şi în Liga Campionilor.

Niels Klapwijk are 33 de ani (înălţime 2.00 metri), joacă pe postul de universal şi este component al echipei naţionale a Olandei. Este un voleibalist pe care Sergiu Stancu, antrenorul campioanei României, îl ştie foarte bine, Klapwijk venind de la formaţia elenă PAOK Salonic, pe care "principalul" de la Arcada a antrenat-o până în decembrie anul trecut, înainte de a prelua pe CSM Arcada. Niels Klapwijk a fost campion al Olandei (2009, cu Ortec Roterdam) şi al Belgiei (2011, cu echipa Noliko Maaseik), urmând în cariera acestuia trei sezoane în Italia, la Callipo Calabria (2011-2013) şi Ravenna (2013-2014), şi patru în Turcia, la Beşiktaş (2014-2016) şi Inegol (2016-2018). Cu formaţiile din Belgia şi Grecia a jucat în Liga Campionilor.

Cealaltă achiziţie anunţată ieri este estonianul Kristo Kollo (29 de ani, 1,90 m), care a evoluat ultima dată în Italia, la VBC Mondovi. A mai evoluat în Estonia şi Elveţia, iar cu echipa naţională a câştigat Liga Europei în 2018.

Astfel, CSM Arcada a ajuns la achiziţia a cinci noi jucători. Cele trei transferuri anterioare din această vară sunt cele ale spaniolului Guillermo Hernan (ridicător) şi ale românilor Ciprian Matei (ex-VM Zalău) şi, recent, Marian Bala, ambii componenţi ai echipei naţionale. În cazul lui Bala este vorba de o revenire la echipa gălăţeană, pentru care a mai jucat în ediţia de campionat 2017-2018. În sezonul trecut, Marian Bala a evoluat pentru CSM Bucureşti.

Dintre românii care au câştigat în acest an titlul de campioană, certă este rămânerea în lot a lui Liviu Cristudor, Vlad Cuciureanu şi juniorului Alex Lefterache.

Campania de transferări continuă, astfel încât componenţa lotului să fie aproape definitivată până pe 11 august, când vor fi reluate antrenamentele. Pregătirea pentru următorul sezon va include şi un cantonament la Cheile Grădiştei.

CSM Arcada s-a înscris în cea mai puternică competiţie intercluburi, Liga Campionilor, unde va întâlni echipa sârbă Vojvodina Novi Sad, în turul al doilea. Echipa gălăţeană va juca prima manşă pe teren propriu, în perioada 5-7 noiembrie, returul urmând să se dispute în intervalul 12-14 noiembrie, în Serbia. Dacă va trece de Vojvodina, CSM Arcada va juca în turul al treilea cu Şahtior Soligorsk (Belarus) sau VaLePa Sastamala (Finlanda), duel al cărui miză va fi intrarea în grupele prestigioasei competiţii.

Citit 946 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.