HANDBAL | Final promiţător al junioarelor României

HANDBAL | Final promiţător al junioarelor României

Locul 5 la Campionatul European U19
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Naţionala de tineret U19 a terminat pe locul 5 la Campionatul European feminin de la Gyor, peste aşteptări, având în vedere rezultatele slabe dinaintea turneului final. În turneul de clasament 5-8, România a surclasat echipele similare ale Franţei (scor 37-27) şi Danemarcei (34-26). Cu două săptămâni înainte de întrecerea de la Gyor, echipa lui Dragoş Dobrescu era învinsă la 11 goluri diferenţă de Norvegia, la patru goluri de Danemarca şi la trei de Suedia. La Campionatul European, tricolorele au avut un start greoi, 28-26 cu Portugalia, dar apoi şi-au dat drumul la joc şi au spulberat Suedia cu 30-20. A urmat o înfrângere cu Norvegia, 25-30, dar senzaţia la finalul acestei competiţii este că naţionala U19 ar fi putut mai mult. Dacă acest joc cu Norvegia s-ar fi desfăşurat cu o săptămână mai târziu, poate că lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Ungaria a anulat toate speranţele României de a ajunge în semifinale (21-31), dar Andreea Popa & Co au avut o săptămână secundă foarte bună. Au învins Spania cu 29-24, iar pe finalul competiţiei au spulberat două naţiuni bine cotate la nivel de junioare şi tineret, Franţa şi Danemarca. În aceste ultime două jocuri, România a realizat un golaveraj de plus 18, atacul fiind devastator: 71 de goluri! Aşadar, cu cinci victorii şi două înfrângeri ca bilanţ, România a terminat Campionatul European pe locul 5. Generaţia 2000-2001 a egalat practic cea mai bună performanţă din ultimul deceniu la această categorie, realizată de Dedu, Perianu, Pricopi, Zamfirescu, Constantinescu & Co în 2013.

Citit 309 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 17:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro