Primele medalii pentru România

Primele medalii pentru România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În turneul de lupte libere, Georgiana Antuca şi Ana Maria Pârvu au reuşit să cucerească primele două medalii pentru România, aur şi argint, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfăşurat la Baku.

Medalia de aur a fost câştigată de Georgiana Antuca, la categoria 46 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe luptătoarea azeră Shirinova Gultakin. Colega de lot a medaliatei cu aur, Ana Maria Pârvu, a cucerit medalia de argint, pierzând finala cu luptătoarea turcă Emine Cakmak.

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, a declarat, înaintea competiţiei de la Baku, că obiectivul sportivilor este de a obţine cel puţin opt medalii. "Obiectivul propus de către federaţiile care vor avea sportivi la Baku este de a obţine în jur de 8-10 medalii. Eu zic că e un obiectiv realist, sperăm să îl depăşim, mai ales că la această ediţie s-a înregistrat un număr record de participanţi. Vom fi prezenţi şi cu două echipe naţionale, cele feminine de handbal şi volei", a declarat Boroi.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European participă sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, aceştia înfruntându-se la atletism, ciclism, gimnastică artistică, nataţie, lupte, handbal, volei, judo şi tenis. Din echipe de handbal a României, care a terminat la egalitate primul meci (26-26 cu Spania) face parte şi gălăţeanca Andreea Prescură, legitimată la CSM.

Citit 673 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.