Situaţie critică la Oţelul

Situaţie critică la Oţelul

SC Oţelul
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
12 comentarii

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi trece prin cea mai grea perioadă de la renaşterea în cadrul noul club, lipsa accesării sprijinului financiar de la municipalitate generând o situaţie critică.

Suporter Club Oţelul a ratat primul moment în care Consiliul Local a alocat fonduri către mai multe cluburi de fotbal din oraş, din cauza dosarului incomplet, iar acest aspect a dus la diverse probleme, unii dintre jucătorii din sezonul trecut înaintând memorii la FRF pentru neplata salariilor restante.
"În acest moment, clubul este in continuare fără finanțare în 2019, activitatea fiind asigurată din fonduri proprii. Au fost achitate la începutul pregătirilor două salarii restante către jucători, făcându-se în continuare eforturi pentru a se acoperi din sumele restante către partea sportivă sau terți. Jucătorii Cătălin Iorga, Călin Cristea, Cosmin Neagu, Andrei Antohi și Alexandru Vlasie și-au înaintat memorii la FRF, în ciuda faptului că finanțarea a lipsit în acest an, iar fondurile obținute au fost redirecționate în tur pentru a asigura prezenta echipelor de seniori în competiții, în caz contrar clubul riscând sancțiuni sau chiar excluderea", se spune într-un comunicat al clubului.
Dacă situaţia dificilă se va perpetua şi nu se vor reuşi plăţile către jucătorii cu memorii depuse, SC Oţelul riscă sancţiunarea cu depunctări pentru următoarea ediţie a Ligii 3. De asemenea, reprezentanţii clubului mai spun şi că "fostul manager general Valentin Ștefan a solicitat plata sumei de 70.000 de lei (700 milioane lei vechi), deși clubul nu a fost finanțat, iar această sarcină era de datoria funcției pe care o ocupa la momentul respectiv".
În afara jucătorilor ce s-au adresat federaţiei pentru a-şi primi drepturile contractuale, situaţia dificilă a clubului a făcut ca şi alţi jucători să părăsească echipa. "Portarii Andrei Udeanu și Adelin Iliescu au părăsit lotul oțelar și își caută noi echipe, iar dacă nu vor găsi alte angajamente se vor întoarce la Oțelul. Alexandru David nu s-a prezentat la antrenamentele echipei și nu va mai face parte din planurile clubului, în timp ce Ionuț Codreanu, aflat la final de contract, a ales să se mute la București. Jucătorii Bogdan Crihană și Ionuț Chiriac au refuzat propunerile clubului și au părăsit lotul și cel mai probabil se vor alătura celor de la Sporting Liești, respectiv, CSU Dunărea de Jos", se mai spune în comunicatul menţionat.
Singura veste bună din ultima perioadă este că SC Oţelul a reuşit "să achite garanția necesară înscrierii în Liga 3 (20.000 de lei) și a trimis toate documentele necesare acestui demers, fiind achitate și restanțele către FRF strânse din cartonașe, suspendări, etc (10.000  de lei). Echipele Under 19 și Under 17 au fost înscrise și ele în noua ediție a Campionatului Național organizat de FRF".
Speranţele pentru ieşirea din acest impas sunt legate tot de municipalitate, de unde s-ar fi primit promisiuni ferme că se vor găsi soluţii pentru sprijin. "Clubul se află într-o comunicare permanentă cu reprezentanții autorităților locale, iar semnalele indică faptul că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, iar clubul va primi finanțare, însă se așteaptă o confirmare oficială, aprobată de Consiliul Local", au mai transmis reprezentanţii SC Oţelul.
Echipa de seniori își desfășoară activitatea la stadionul "Oțelul", în regim de semicantonament, iar peste o săptămână vor începe și jocurile de pregătire. Jucătorii rămaşi urmează ca în perioada imediat următoare să semneze noile contracte. Startul a fost dat de fundaşul central Ionuţ Puţanu, care a semnat pe încă doi ani, semn de încredere în viitorul clubului.

Citit 3785 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 18:21

12 comentarii

 • postat de Curvoisier Sâmbătă, 27 Iulie 2019 09:07 89.137.138.*** Link la comentariu
  6
  1

  Fotbalul trebuie desfiintat vreo 20 de ani in Galati. Sa se faca SAH ca e mai sanatos si nici nu transpiri.

  Raportează
 • postat de fan FC Otelul Galati Vineri, 26 Iulie 2019 16:49 188.25.72.*** Link la comentariu
  8
  5

  Pandele,
  Fa un efort si incearca sa intelegi ceea ce scriu: daca Suporter Club nu vrea sa mai repede greselile trecutului (si de asta nu schimba numele) atunci sa nu mai spuna ca a reinviat 'Otelul'. Ca sa nu mai aiba nicio legatura cu clubul care a gresit in trecut. Intelegi contradictia?
  Apropo, tu si ceilalti care scrieti aici sunteti din cei 72 care au platit cotizatia la club pentru noul sezon?

  Este o clona, este un club al suporterilor, atunci sa il finanteze ei! Nu sa ceara bani publici, pentru ca eu nu vreau sa dau din banii publici unei entitati private! Pai ori suntem de dreapta, ori nu mai suntem. Suporterii, asa cum spune si numele clubului, sa aduca bani de acasa. Eu nu sunt suporter al Suporter Club Otelul Galati, deci nu vreau sa dau din banul meu de contribuabil nimic acestei clone. Chiar voi face o sesizare la Primarie in acest sens.

  Raportează
 • postat de Pandele Vineri, 26 Iulie 2019 13:10 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  9

  Pt FC Otelul... Care nici măcar nu are coeficient de inteligenta. Ai un stil cunoscut de profitor de pe urma falimentului fostului club. Otelul de astăzi are toate mărcile, nu vrea sa mai repete trecutul. Din ce vad oamenii cer ceea ce Primăria le-a promis. Mai Las-o pe asta cu clona... E penibil.

  Raportează
 • postat de fan FC Otelul Galati Vineri, 26 Iulie 2019 11:16 82.137.12.*** Link la comentariu
  14
  5

  Pentru suporterii cu coeficient de inteligenta redus (2 sunt aici, Radu si Trandafir):
  Stiu ca acest sport aduna si oameni cu mintea odihnita. Trebuie sa-i acceptam si pe acestia, din pacate. Dar cat de inapoiat sa fii sa crezi ca primarul actual are cariera compromisa daca se destrama un club de fotbal? Nu mai spun ca este vorba despre un club de fotbal de tip clona. Repet: este al suporterilor, atunci sa-l tina suporterii! Eu nu vreau sa dau bani, din taxele si impozitele pe care le platesc, la un club de fotbal clona. Sunt 72 de membri cotizanti acum la clubul suporterilor. Multi suporteri mai are clona! :))))))) Asta spune tot.
  Dintre voi astia care stiti doar lozinci (de genul celor 2 suporteri despre care am scris mai sus), cati cotizati la club?
  Totul e pe bani, deci foarte bine ce face Vali Stefan! A muncit, sa fie platit atunci. Nimic nu e gratis.

  Eu voi contribui la club atunci cand voi vedea numele si stema originale. Pana atunci, 'suporterii' sa-si tina clona.

  Raportează
 • postat de Nikolas Vineri, 26 Iulie 2019 11:02 86.125.62.*** Link la comentariu
  6
  11

  Consiliile locale din Constanța,Iași,Pitești,etc...au găsit soluții de finanțare.Mii de gălățeni își doresc ca aceasta echipa sa aibă sprijin/finanțare de la bugetul local așa cum au și alte echipe din GL.dar fără o susținere populară așa ca a Oțelului.Fotbalul e sportul rege,iar Otelul e clubul fanion al orașului!...Dacă aleșii noștri încă mai spera la un nou mandat...nu ar mai trebui sa tergiverseze prea mult alocarea de fonduri pt echipa asta!!!…asta pt binele lor și al miilor de fani Otelari!!!

  Raportează
 • postat de fan FC Otelul Galati Vineri, 26 Iulie 2019 08:41 82.137.12.*** Link la comentariu
  12
  7

  Clonele nu trebuie incurajate doar pentru ca au 'Otelul' in denumirea lor. Este clubul suporterilor, asa cum ii spune numele, atunci suporterii sa tina echipa. Dar cati suporteri poate sa aiba o clona?
  Sa vina cineva si sa renasca FC Otelul Galati si poate se va schimba situatia. Pana atunci, 'Suporter Club' sa fie tinuta de suporteri si nu de banii mei de contribuabil.

  Raportează
 • postat de Radu Vineri, 26 Iulie 2019 07:44 194.105.20.*** Link la comentariu
  7
  14

  In sfarsit un articol corect despre echipa noastra de suflet. Ar fi de recomdandat si apreciat ca Primaria sa se tina de cuvant si sa scoata echipa din gaura asta creata tot de ei. Clubul nu se lasa la jumatatea drumului si sa fugim.
  Surprinzator ce face fosta glorie otelara V stefan, isi distruge propria casa?!! Interesant si atasamentul ZERO al fostilor jucatori care spun ca si-au dat viata pentru culorile ros alb albastre, doar banul conteaza? Nu le convine forma de organizare? dar cine ii impiedica sa devina membrii asociati si apoi sa o ia de la zero construind alaturi de suporteri?
  Otelul traieste si felicit pe cei care fac posibil acest lucru!

  Raportează
 • postat de Trandafir Vineri, 26 Iulie 2019 07:34 178.138.96.*** Link la comentariu
  7
  11

  Pt Alin19, tu încurci merele cu nucile.
  Cu ce sa promoveze? Otelul dacă moare se sfârșesc carierele în Primărie ale lui Pucheanu și Humelnicu.
  Au cautat nod în papura, pentru ca u își pot impune interesele meschine la acest club.
  Toată lumea pentru Otelul. Se aude d-le Primar???

  Raportează
 • postat de Jack Vineri, 26 Iulie 2019 03:29 79.116.105.*** Link la comentariu
  4
  11

  Dar avem fitme multe in oras care se tavalesc in bani chiar nu pot ajuta acest club? Nu mai zic de Combinat, Santierul Naval, Navrom.si multe alte firme chiar nu pot ajuta aceasta echipa cu o mica donatie?Si tot se va stringe ceva banisori.

  Raportează
 • postat de Roberto Joi, 25 Iulie 2019 21:04 5.13.155.*** Link la comentariu
  8
  19

  Oțelul nu moare, oricât de mult si-ar dori unii fraieri. Oțelul renaște!
  Hai echipa mea!

  Raportează
 • postat de comunismul Joi, 25 Iulie 2019 19:31 5.13.245.*** Link la comentariu
  4
  12

  stiu ca nu este usor! mai ales in ziua de astazi! dar merita incercat! nu exista nu se poate! orice se poate cu rabdare intelegere respect comunicare etc! altfel nu! si chiar daca echipa va fi depunctata! ce conteaza! important este ca va ramane in continuare!

  Raportează
 • postat de Alin19 Joi, 25 Iulie 2019 18:59 86.124.202.*** Link la comentariu
  20
  15

  Si asa nu au in plan promovarea,la ce sa le mai dam bani din banii publici Otelului?O sa joace in liga 3 mis mas si o sa pape bani de la buget in fiecare an ,bani care se pot duce mai bine pe cateva minibuze sau autobuze pentru Transurb.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.