Situaţie critică la Oţelul
Foto: SC Oţelul

Situaţie critică la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi trece prin cea mai grea perioadă de la renaşterea în cadrul noul club, lipsa accesării sprijinului financiar de la municipalitate generând o situaţie critică.

Suporter Club Oţelul a ratat primul moment în care Consiliul Local a alocat fonduri către mai multe cluburi de fotbal din oraş, din cauza dosarului incomplet, iar acest aspect a dus la diverse probleme, unii dintre jucătorii din sezonul trecut înaintând memorii la FRF pentru neplata salariilor restante.

"În acest moment, clubul este in continuare fără finanțare în 2019, activitatea fiind asigurată din fonduri proprii. Au fost achitate la începutul pregătirilor două salarii restante către jucători, făcându-se în continuare eforturi pentru a se acoperi din sumele restante către partea sportivă sau terți. Jucătorii Cătălin Iorga, Călin Cristea, Cosmin Neagu, Andrei Antohi și Alexandru Vlasie și-au înaintat memorii la FRF, în ciuda faptului că finanțarea a lipsit în acest an, iar fondurile obținute au fost redirecționate în tur pentru a asigura prezenta echipelor de seniori în competiții, în caz contrar clubul riscând sancțiuni sau chiar excluderea", se spune într-un comunicat al clubului.

Dacă situaţia dificilă se va perpetua şi nu se vor reuşi plăţile către jucătorii cu memorii depuse, SC Oţelul riscă sancţiunarea cu depunctări pentru următoarea ediţie a Ligii 3. De asemenea, reprezentanţii clubului mai spun şi că "fostul manager general Valentin Ștefan a solicitat plata sumei de 70.000 de lei (700 milioane lei vechi), deși clubul nu a fost finanțat, iar această sarcină era de datoria funcției pe care o ocupa la momentul respectiv".

În afara jucătorilor ce s-au adresat federaţiei pentru a-şi primi drepturile contractuale, situaţia dificilă a clubului a făcut ca şi alţi jucători să părăsească echipa. "Portarii Andrei Udeanu și Adelin Iliescu au părăsit lotul oțelar și își caută noi echipe, iar dacă nu vor găsi alte angajamente se vor întoarce la Oțelul. Alexandru David nu s-a prezentat la antrenamentele echipei și nu va mai face parte din planurile clubului, în timp ce Ionuț Codreanu, aflat la final de contract, a ales să se mute la București. Jucătorii Bogdan Crihană și Ionuț Chiriac au refuzat propunerile clubului și au părăsit lotul și cel mai probabil se vor alătura celor de la Sporting Liești, respectiv, CSU Dunărea de Jos", se mai spune în comunicatul menţionat.

Singura veste bună din ultima perioadă este că SC Oţelul a reuşit "să achite garanția necesară înscrierii în Liga 3 (20.000 de lei) și a trimis toate documentele necesare acestui demers, fiind achitate și restanțele către FRF strânse din cartonașe, suspendări, etc (10.000  de lei). Echipele Under 19 și Under 17 au fost înscrise și ele în noua ediție a Campionatului Național organizat de FRF".

Speranţele pentru ieşirea din acest impas sunt legate tot de municipalitate, de unde s-ar fi primit promisiuni ferme că se vor găsi soluţii pentru sprijin. "Clubul se află într-o comunicare permanentă cu reprezentanții autorităților locale, iar semnalele indică faptul că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, iar clubul va primi finanțare, însă se așteaptă o confirmare oficială, aprobată de Consiliul Local", au mai transmis reprezentanţii SC Oţelul.

Echipa de seniori își desfășoară activitatea la stadionul "Oțelul", în regim de semicantonament, iar peste o săptămână vor începe și jocurile de pregătire. Jucătorii rămaşi urmează ca în perioada imediat următoare să semneze noile contracte. Startul a fost dat de fundaşul central Ionuţ Puţanu, care a semnat pe încă doi ani, semn de încredere în viitorul clubului.

Citit 4063 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.