Un nou transfer la CSM Arcada. Achiziţie la mare înălţime pentru campioană

Un nou transfer la CSM Arcada. Achiziţie la mare înălţime pentru campioană
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

CSM Arcada, deţinătoarea titlului de campioană naţională la volei masculin, a anunţat perfectarea unui nou transfer pentru sezonul următor, cel al basarabeanului Vasile Talpă. La cei doi metri şi 14 centimetri ai săi, Talpă a fost cel mai înalt jucător care evoluat în ediţia trecută a Diviziei A1.

Vasile Talpă (27 de ani) este, de asemenea, cel mai înalt jucător al echipei naţionale a Republicii Moldova. Joacă pe postul de centru, şi-a început afirmarea la formaţia USm Bostavan Chişinău, iar apoi a venit în România, unde a jucat pentru Unirea Dej şi, sezonul trecut, la Ştiinţa Explorări Baia Mare, cu o trecere în 2017 şi prin campionatul din Kosovo, la formaţia KV Peja.

Uriaşul achizionat de CSM Arcada are o poveste total atipică sportului de performanţă. A sărit peste obişnuita perioadă de formare a junioratului, începând să practice acest sport abia la 23 de ani, conform publicaţiei Glasul Maramureşului. Lucra la o firmă de amenajări interioare şi întâmplarea a făcut să ajungă să monteze parchet laminat în casa antrenorului de volei al echipei Universităţii de Stat din Chişinău, Sergiu Petică. Tehnicianul l-a chemat la echipă şi Vasile Talpă a progresat atât de repede încât după mai puţin de două luni de la primul antrenament a fost convocat la echipa naţională a Republicii Moldova.

"Este un jucător neobișnuit de motric pentru înălțimea lui. Vasile este foarte muncitor, niciun exercițiu nu i se pare greu la antrenament și face oricâte repetări i s-ar cere. Se antrenează cu aceeași plăcere zilnic și dă totul în fiecare meci. Consider că a progresat mult în acest sezon și cred că are un viitor frumos în volei", îl caracteriza în urmă cu câteva luni Marius Botea, antrenorul principal al ultimei echipei la care a jucat, Ştiinţa Exlorări Baia Mare.

"Mai am multe lucruri de îmbunătățit în jocul meu, atât la blocaj, cât și în atac. Cred că în acest moment am atins doar 50% din potențialul la care pot ajunge", spunea Vasile Talpă, în luna aprilie, pentru axanews.ro.

Talpă reprezintă a şasea achiziţie a celor de la CSM Arcada în această vară. Cele cinci anterioare sunt: olandezul Niels Klapwijk, estonianul Kristo Kollo, Guillermo Hernan (ridicător) şi românii Ciprian Matei (ex-VM Zalău) şi Marian Bala (ex-CSM Bucureşti; a mai jucat la Arcada până în 2018), ambii componenţi ai echipei naţionale.

Antrenamentele vor fi începute pe 11 august, iar startul în campionat este programat pentru 12 octombrie.

CSM Arcada va evolua şi în cea mai puternică competiţie intercluburi, Liga Campionilor, unde va întâlni echipa sârbă Vojvodina Novi Sad, în turul al doilea. Echipa gălăţeană va juca prima manşă pe teren propriu, în perioada 5-7 noiembrie, returul urmând să se dispute în intervalul 12-14 noiembrie, în Serbia. Dacă va trece de Vojvodina, CSM Arcada va juca în turul al treilea cu Şahtior Soligorsk (Belarus) sau VaLePa Sastamala (Finlanda), duel al cărui miză va fi intrarea în grupele prestigioasei competiţii.

Citit 1605 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iulie 2019 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.