Campioana a ajuns la opt transferuri

Campioana a ajuns la opt transferuri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de volei CSM Arcada, deţinătoarea titlului de campioană naţională, a perfectat încă două transferuri pentru următorul sezon. Clubul gălăţean a ajuns astfel la opt achiziţii făcute în această vară.

Ultimele două transferuri sunt ale unor jucători cu prezenţe în echipele lor naţionale, bulgarul Svetoslav Gotsev şi românul Mihai Gheorghiţă, cei doi evoluând pe acelaşi post, cel de centru.

Svetsolav Gotsev, care luna următoare va împlini 29 de ani (înălţime 2,05), este un voleibalist cu multă experienţă, acumulată în puternicele campionate din Rusia, Franţa, Germania şi Italia. A fost campion al Franţei cu formaţia Tours VB în 2018 şi a jucat în Liga Campionilor cu echipa germană Friedrichshafen. Este un voleibalist cu un randament excelent la blocaj, capitol unde a fost desemnat în 2016 cel mai bun jucător din Europa League.

Mihai Gheorghiță are 34 de ani, 2,10 metri înălţime și a evoluat în cea mai mare parte a carierei pentru Volei Municipal Zalău, club unde a jucat în șase din ultimele șapte sezoane, având o ediţie de campionat în care a fost la Steaua Bucureşti.

Celelalte şase achiziţii făcute de CSM Arcada în această vară sunt: Vasile Talpă (27 de ani, 2,14 metri, Republica Moldova), olandezul Niels Klapwijk, estonianul Kristo Kollo, spaniolul Guillermo Hernan (ridicător) şi românii Ciprian Matei (ex-VM Zalău) şi Marian Bala (ex-CSM Bucureşti; a mai jucat la Arcada până în 2018), ambii componenţi ai echipei naţionale.

Antrenamentele vor fi începute pe 11 august, iar startul în campionat este programat pentru 12 octombrie. În primele două etape, CSM Arcada va juca în deplasare cu puternica formaţie SCM "U" Craiova şi apoi pe teren propriu (16 octombrie) cu Dinamo Bucureşti.

CSM Arcada va evolua şi în cea mai puternică competiţie intercluburi, Liga Campionilor, unde va întâlni echipa sârbă Vojvodina Novi Sad, în turul al doilea. Echipa gălăţeană va juca prima manşă pe teren propriu, în perioada 5-7 noiembrie, returul urmând să se dispute în intervalul 12-14 noiembrie, în Serbia. Dacă va trece de Vojvodina, CSM Arcada va juca în turul al treilea cu Şahtior Soligorsk (Belarus) sau VaLePa Sastamala (Finlanda), duel a cărui miză va fi intrarea în grupele prestigioasei competiţii.

CSU Belor, cu o săptămână înainte

În ceea ce priveşte echipa feminină CSU Belor, aceasta va începe campionatul primei ligi cu o săptămână înaintea băieţilor. Formaţia care din aceast vară îl are ca antrenor principal pe Paul Bogdan va începe Divizia A1 cu două partide în deplasare, cu CSM Lugoj (5 octombrie), respectiv, Dinamo București (12 octombrie). Primul joc pe teren propriu este programat pe 19 octombrie, cu Știința Bacău.

Şi în acest caz, componenţa lotului va fi schimbată substanţial. Dintre jucătoarele care au evoluat în sezonul trecut pentru CSU Belor au semnat noi contracte doar Anamaria Berdilă şi Violeta Stan. Prin prisma campaniei de transferări, CSU Belor pare pusă pe fapte mari în următorul sezon, până acum fiind perfectate cinci achiziţii: Maria Jose Corral Bouza - coordonatoarea echipei naţionale a Spaniei, liberoul Andreei Ispas (29 de ani), care a mai jucat la CSM Lugoj, Tomis Constanța, CSU Tg. Mureș și ultima dată la CSM Bucureşti, Daniela Lupescu (33 ani, 175 cm, joacă pe postul de secund), o voleibalistă cu multă experienţă în Divizia A1, unde a mai jucat pentru Agroland Timişoara, SCM Craiova, Unic Piatra Neamţ, CSU Medicina Tg. Mureş şi CSM Lugoj, Laura Simonia (21 de ani), o voleibalistă din Georgia, titulară în echipa țării sale, plus Marisa Radu  (18 ani) - o ridicătoare cu frumoase perspective, care a debutat în prima ligă când avea doar 16 ani.

Citit 1574 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2019 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.