Eugen Ilie, noul antrenor al echipei gălăţene de baschet
Foto: Bogdan Codrescu

Eugen Ilie, noul antrenor al echipei gălăţene de baschet
Primele mișcări la CS Municipal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conducerea CSM Galați a semnat un acord cu antrenorul Eugen Ilie pentru sezonul competițional 2019-2020, în care echipa gălățeană va juca în grupa valorică B a Ligii Naționale de baschet masculin (LNBM).

Eugen Ilie, 43 de ani, a mai lucrat în calitate de antrenor în primul eșalon baschetbalistic al României la CS Otopeni, unde a fost în sezonul trecut, și Dinamo București. De asemenea, a activat în cel de-al doilea eșalon la CSM Ploiești, formație alături de care a obținut promovarea în Liga Națională. Tehnicianul român are experiență importantă și ca sportiv, evoluând la Dinamo, Steaua și Rompetrol Ploiești, dar și în afara României, în Irak, la Zakho, în perioada 2012-2014.

"Galațiul este un oraș cu tradiție în baschet, un oraș în care s-a respirat baschet. Vrem să aducem baschetul în primul plan, cu un joc de calitate și luptându-ne pentru fiecare minge din teren. Sper ca ambiția și dăruirea pe care le-am avut ca jucător să le-o transmit și jucătorilor, să nu cedăm deloc și să facem asta construind un nucleu foarte bine închegat încă din prima parte a competiției", a declarat Eugen Ilie.

În ceea ce privește lotul de sportivi, acesta va fi stabilit în perioada imediat următoare. Şeful de secție, Florin Atanasiu, și proaspătul antrenor, Eugen Ilie, se consultă pentru crearea unei echipe competitive, cu care să abordeze intrarea în play-off.

"Suntem în discuții cu o serie de jucători. Dar antrenorul este cel care va decide pe ce idee se va merge", a declarat Atanasiu. "Vrem să facem un nucleu, alături de care să poată veni jucătorii români, cei tineri, de care avem nevoie, în special prin regula jucătorului U23, lot căruia să-i putem aduce în iarnă îmbunătățiri, ca să atacăm lupta pentru play-off", a precizat Ilie.

În acest moment, pe lista de jucători cerți se află Vlad Corpodean, Vlad Alexandru, Mihai Grecu și Florin Voiculeț, ultimul venit de la Brăila.

CSM Galaţi va începe în Grupa B, alături de CSM 2007 Focşani, CSM Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, Athletic Constanţa, CSM Sighetu Marmaţiei, CSM Tg. Mureş şi CSM Mediaş.

Citit 1717 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.