Fără gheață, fără jucători. Echipa de hochei, încă departe de formarea unui lot competitiv
Foto: Bogdan Codrescu

Fără gheață, fără jucători. Echipa de hochei, încă departe de formarea unui lot competitiv
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Formaţia CSM Galați, vicecampioana națională la hochei pe gheață, se află cu mult în urma celorlalte echipe participante în Campionatului Național, parte dintre ele intrate deja în "focul" meciurilor amicale. O situație care nu este deloc bună, având în vedere că Patinoarul "Dunărea" este uscat, iar conducerea clubului încă mai caută jucători pentru formarea unui lot competitiv.

Conform șefului de secție, Adrian Cuțitaru, singurele certitudini în acest moment sunt antrenorii, aceiași din sezonul trecut, rusul Vadim Şahraiciuk și gălățeanul Cornel Chiriță (secund), cei nouă jucători pe care clubul îi are sub contract, Adrian Irimia (căpitan), Bogdan Popa, Cătălin Berdilă, Ciprian Țapu, Szabolcs Hildebrand, Denis Zabludovski, Vitali Kiricenko, Evgheni Emelianenko și Anton Butochnov, precum și portarul Otto Onodi, care a venit în această vară de la SC Miercurea Ciuc.

"Suntem în discuții destul de avansate cu alți 14 jucători, dintre care doi portari și o serie de juniori gălățeni de la U18. Ei așteaptă semnarea contractelor, iar în cel mai scurt timp sunt așteptați la Galați. Până la pornirea gheții vom face antrenamentele în aer liber, în sală", ne-a declarat Adrian Cuțitaru.

Acesta consideră că eforturile demarării în actualul campionat vor fi mai mari decât cele de anul trecut, când, la fel, s-a pornit foarte târziu şi o serie de meciuri au fost amânate din cauza participării în Liga Erste. "Suntem în discuții și cu sponsori, dar micuți în comparaţie cu alte echipe din țară", a precizat Cuțitaru.

Altfel, la jumătatea lunii august, în cadrul federației de specialitate, va fi stabilit calendarul competițional al acestui sezon, unde, ca obiectiv, gălățenii și-au propus intrarea în play-off.

Și în acest, în Liga Națională sunt șapte formații: Corona Brașov - campioana en-titre, SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni, echipe care joacă și în campionatul internațional regional Erste Liga, CSM Galați, Steaua București, CSHC Marton Aron Sândominic și Sportul Studențesc.

Citit 2938 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.