Vicecampion mondial la modele de viteză

Vicecampion mondial la modele de viteză
Excelentă performanță gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campionatul Mondial de navomodele viteză s-a desfăşurat la Treviso (Italia), cu cea mai numeroasă participare din istorie, printre medaliaţi reuşind să ajungă şi gălăţeanul Sorin Mavru, de la CS Universitatea Galaţi.

Această competiție - care are loc o dată la doi ani - a adunat la start peste 600 de sportivi din 50 de țări. Întrecerile au fost dominate, în special prin calitatea modelelor, de sportivi din Germania, China, Hong Kong și Rusia.

România a fost prezentă în concurs cu patru navomodeliști, doi de la CSU Galaţi și alți doi din București. Dintre aceştia, cea mai reuşită evoluție a avut-o gălățeanul Sorin Mavru. Acesta s-a înscris în concurs la două clase - Minimono și Hidro 2 (în total sunt șase clase). Dacă la prima clasă s-a situat pe o poziție modestă (locul 20), la Hidro 2 a dat lovitura! În cea mai spectaculoasă cursă, în care modelul "prinde" peste 100 km/oră, Mavru s-a luptat cu doi dintre favoriții "Mondialelor". Chiar dacă dorința gălățeanului părea aproape imposibil de realizat, el şi-a văzut împlinit marele vis, cel de a deveni medaliat la cea mai mare competiţie de profil din lume: locul al doilea, vicecampion mondial! Celelalte locuri ale podiumului au fost ocupate de reprezentantul Rusiei (locul 1) și cel al Germaniei (locul 3).

Pentru Sorin Mavru este o încununare a eforturilor întregii cariere, de peste patru decenii, şi este totodată pentru prima oară în istoria acestei discipline sportive când un român "prinde" podiumul unei astfel de competiții de anvergură.

Coechipierul său de lot naţional şi totodată de la CS Universitatea Galaţi, Miguel Tucă, a ocupat locul 9 la Clasa Minimono.

Cei doi gălățeni prezenți la Treviso au confirmat astfel pe deplin parcursul de la Campionatul Naţional, unde s-au aflat printre protagoniști, cu cinci titluri de campioni și trei de vicecampioni.

Altfel, la sfârşitul acestei săptămâni, la Galați (Lacul Cătuşa) vor avea loc finalele Campionatului Național de veliere radiocomandate, cu participarea celor mai valoroși navomodeliști de la această specialitate.

Citit 1087 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.