Simona Halep, lipsită de ritm într-un meci dramatic

Simona Halep, lipsită de ritm într-un meci dramatic
Oprită în optimile de la Cincinnati
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Finalistă la ediția de anul trecut a turneului Premier 5 de la Cincinnati, Simona Halep (4 WTA) a părăsit competiția în faza optimilor de finală, fiind învinsă de americanca Madison Keys (18 WTA), scor 6-1, 3-6, 7-5, după un meci cu suișuri și coborâșuri pentru ambele jucătoare. Simona Halep a reușit o revenire de senzație în setul al treilea, condusă fiind cu 3-0 și 40-0, a salvat cinci mingi de break și a egalat la 3-3.

Românca a acuzat lipsa de ritm din startul partidei, dar a lăudat prestația adversarei. ”Nu am avut ritm la început, apoi am luptat, l-am regăsit, dar nu a fost suficient pentru a câștiga meciul”, a spus Halep, potrivit WTA.

”Madison a jucat incredibil și a fost foarte puternică pe teren. Știam că va lua mingile rapid și cu multă putere, știam că acesta este jocul ei și mă așteptam la un start dificil. Nu am avut ritm la început, apoi am luptat, l-am regăsit, dar nu a fost suficient pentru a câștiga meciul. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar am jucat mai bine decât ieri și m-am mișcat mai bine. A fost un pas bun în față, astfel că voi continua să muncesc", a mai spus Halep.

Aceasta este prima victorie pentru Madison Keys în fața unei jucătoare de Top 5 după exact un an. În 2018, aceasta o învingea pe Angelique Kerber (de asemenea deținătoare a Wimbledon-ului la acel moment) tot în optimile de la Cincinnati. Simona Halep a jucat trei finale la Cincinnati: în 2015, 2017 şi 2018 - toate pierdute. Anul trecut, ea a fost întrecută în ultimul act de olandeza Kiki Bertens, scor 2-6, 7-6 (6), 6-2. În ediția din acest an, Kiki Bertens a fost eliminată în turul secund.

Noaptea trecută urmau să se dispute meciurile din sferturile de finală: Ashleigh Barty - Maria Sakkari, Karolina Pliskova - Svetlana Kuznetsova, Sofia Kenin - Naomi Osaka și Venus Williams - Madison Keys.

Indiferent ce se va mai întâmpla în turneu, Simona Halep va ocupa în continuare locul 4 în clasamentul WTA. Singura jucătoare care o mai putea depăși pe româncă era Elina Svitolina, dar aceasta a pierdut în fața Sofiei Kenin.

Simona Halep a plecat spre New York, unde se va pregăti pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open (26 august - 8 septembrie). Calificările pentru acest turneu vor începe de luni, 19 august, printre românce aflându-se și gălățeanca Patricia Țig, locul 138 WTA.

Citit 720 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2019 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.