Adversar puternic în Fed Cup
Foto: Sonia Baciu

Adversar puternic în Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de FedCup a României va întâlni Rusia în play-off-ul pentru calificarea la turneul final al competiției. Confruntarea va avea loc în zilele de 7 și 8 februarie, în România. Tragerea la sorți a avut loc miercuri, la Londra, iar turneul final va fi organizat în 2020 la Budapesta (pe zgură). România și Rusia nu s-au întâlnit până acum, dar în schimb tricolorele s-au duelat cu fosta URSS. De fiecare dată, URSS s-a impus: 1978, la Melbourne, în sferturi, scor 3-0, și în 1986, la Praga, în turul al doilea, scor 3-0.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, se declară mulțumit de tragerea la sorți a play-off-ului pentru turneul final Fed Cup de anul viitor.

”Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce privește Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top și, iată, cu Kuznetsova în mare revenire de formă”, a declarat Segărceanu pentru site-ul FRT.

Acesta a precizat că este necesară prezența Simonei Halep în lotul de Fed Cup. ”În ceea ce ne privește, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil șansele. Să nu uităm că și noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții. Le avem, apoi, pe Patricia Țig și pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că și România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne crește șansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România”, a mai spus Segărceanu.

România are doar două jucătoare în top 100, Simona Halep - 4 şi Irina Begu - 92, în timp ce Rusia are nu mai puţin de 11: Daria Kasatkina - 42, Ekaterina Alexandrova - 43, Anastasia Pavliucenkova - 46, Veronika Kudermetova - 51, Margarita Gasparian - 60, Svetlana Kuznetsova - 62, Anastasia Potapova - 76, Vera Zvonareva - 85, Maria Sharapova - 87, Ana Blinkova - 93, Natalia Vihliantseva - 98.

Citit 949 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.