Start în cursa pentru revenirea în prima ligă
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Start în cursa pentru revenirea în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vacanţa competiţională pentru echipele feminine de handbal din Divizia A (eşalonul secund) este pe sfârşite, sâmbătă fiind programate meciurile primei etape. În competiţia feminină va fi prezentă şi formaţia gălăţeană de la CS Municipal.

Retrogradată la finele sezonului trecut, echipa preluată de o apreciată antrenoare – Alexandrina Soare – s-a reunit la startul pregătirilor încă din 22 iulie. „Antrenamentele au avut loc numai la Galaţi, cu o perioadă de şedinţe de pregătire în regim de cantonament. Odată încheiată perioada acumulărilor de ordin fizice, antrenamentele au continuat cu pregătirea tehnico-tactică specifică perioadei precompetiţionale. Este şi perioada în care au avut loc şi câteva meciuri de verificare, cu evidenţieri pentru jocurile din turneul de la Buzău, unde am întâlnit echipe puternice, din primul eşalon. Suntem cu pregătirile puse la punct şi aşteptăm cu încredere startul oficial. Primul joc îl vom susţine în compania echipei HCF Piatra Neamţ, care se anunţă o grupare redutabilă, au o echipă omogenă, cu handbaliste ce joacă împreună de mulţi ani, dar acest lucru nu ne sperie, ci ne ambiţionează pentru a vedea unde ne aflăm cu potenţialul de joc”, ne-a declarat Alexandrina Soare.

Alături de aceasta, în staff se mai află Lavinia Mitachi, preparator fizic şi kinetoterapeut, împreună cu maseorul Răzvan Petrescu, cu care toată lumea speră la îndeplinirea obiectivului acestui sezon, revenirea în Liga Naţională.

Lotul de jucătoare prezintă o componenţă pe măsură, cu multe jucătoare cu o bogată experienţă, completat de mai multe tinere, inclusiv junioare, dornice de a face performanţă: Emilia Anghel şi Roxana Caragea – Daciana Balaban (căpitanul echipei), Alla Şeiko, Cătălina Cioaric, Cristina Marcu, Tamara Bokarici, Lăcrămioara Cîlici, Cristina Clisu, Cristina Andriţa şi cele patru jucătoare transferate în această vară, Cristina Gheorghe, portarul Ana Maria Micu (de la Brăila), Abigail Vălean („U” Cluj) şi Adelina Ţuluca (Handbal Art Galaţi). Lotul este completat de şapte junioare: Raluca Tănasă, Ana Maria Gogu, Alexia Trofin, Cosmina Ţâgâra, Aida Duda, plus Andreea Prescură şi Mălina Bichir. Aceste ultime două junioare joacă în sezonul regulat pentru echipa Naţional Braşov (Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă), dar cum această grupare nu poate promova, cele două gălăţence pot da o mână de ajutor echipei-mamă, începând din turneul semifinal şi cel final.

Primul meci din noul sezon, cel cu HCF Piatra Neamţ, va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 11,30, în Sala Sporturilor „Dunărea”.

Citit 1682 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.