Cum arată noile sezoane pentru marile echipe din fotbalul european

Cum arată noile sezoane pentru marile echipe din fotbalul european
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A trecut mai bine de o lună de la startul noilor sezoane ale celor mai importante campionate de fotbal din Europa și, totodată, au rămas doar câteva zile până la debutul Ligii Campionilor ediția 2019/2020, astfel că e momentul să facem un tur de orizont, pentru a afla cum se simt echipele de top, precum Liverpool, Barcelona, Manchester City, Bayern Munchen, PSG etc. după primele runde din competițiile interne.

Premier League - Anglia

Începem cu Premier League, campionatul în care evoluează toate cele 4 finaliste ale Champions League și Europa League 2017/2018. După primele 4 etape, doar Liverpool, campioana Europei, a reușit să adune maximum de puncte, învingând, pe rând, Norwich, Southampton, Arsenal și Burnley. Cu 10 puncte din 12 posibile, pe poziția a doua se află rivala Manchester City, actuala campioană a Angliei pierzând cele două puncte ce o despart de Liverpool în fața lui Tottenham, formație ce a eliminat-o din Liga Campionilor în semifinale. Manchester United a debutat în forță, 4-0 cu Chelsea, însă au urmat două egaluri și o înfrângere, astfel că este doar pe 8, cu 5 puncte. Tot 5 puncte au acumulat și Tottenham și Chelsea, iar Premier League se anunță din nou cel puțin la fel de spectaculos ca precedentele ediții. La casele de pariuri recomandate de ponturi-bune.ro, site de recenzii cu cele mai bune pariuri sportive, Manchester City rămâne principala favorită, atât în Premier League, cât și în Liga Campionilor.

La Liga - Spania

Deși s-a despărțit de Antoine Griezmann, Lucas Hernandez și Rodri (sunt doar cei vânduți pe sume de minim 70 de milioane de euro) și i-a adus pe Joao Felix, Marcos Llorente, Mario Hermoso, Kieran Trippier, Felipe și Renan Lodi (minim 20 milioane de euro fiecare), Atletico Madrid este singura echipă ce a câștigat toate cele 3 partide disputate în acest nou sezon din Spania. Transferul portughezului Joao Felix de la Benfica este cel mai scump din istoria clubului. 120 de milioane de euro a plătit Atletico pentru puștiul de 19 ani.

Real Madrid a debutat excelent, învingând cu 3-1 în deplasarea de la Celta Vigo, însă au urmat două egaluri dezamăgitoare, acasă cu Valladolid și în deplasare, cu Villareal. Nici Barcelona nu a început mai bine, pierzând la Bilbao, câștigând acasă cu Betis și reușind doar un egal la Osasuna. Astfel se confirmă încă o dată (dacă mai era nevoie) dependența de Leo Messi, argentinianul fiind în continuare accidentat la gambă. Cu numai 4 puncte, Barcelona este pe locul 8 după aceste prime 3 etape.

Bundesliga - Germania

Și în Germania, o singură echipă a reușit să obțină toate cele 9 puncte puse în joc până în prezent. Nu este Bayern Munchen și nici Borussia Dortmund, ci RB Leipzig. Este însă numai începutul, Bayern fiind pe locul 2, cu 7 puncte și cel mai bun golaveraj din campionat (deja), iar Dortmund e pe 5, după eșecul greu de anticipat de pe terenul noii promovate Union Berlin.

Ligue 1 - Franța

În Franța, PSG (campioană în 6 din ultimele 7 ediții) este din nou pe locul 1, însă cu 9 puncte din 12 posibile, pierzând în etapa a două pe terenul lui Rennes, adversară cea ,,slabă’’ din grupa Europa League în care va juca CFR Cluj. Tot 9 puncte au adunat și Rennes, Nice și Angers, însă stau mai rău la golaveraj.

Serie A - Italia

După doar două etape, trei dintre echipele italiene au adunat punctaj maxim: Inter (golaveraj +5), Juventus (+2) și Torino (+2). Pe 4 este Lazio, o altă formație cu care CFR va lupta în grupele Europa League, la egalitate de puncte cu Genoa, Bologna și Verona. Greu însă în Italia dacă nu te numești Juventus, gruparea din Torino câștigând, fără mari probleme, toate ultimele 8 ediții din Seria A. 

(P)

Citit 1544 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 11:45