Messi şi Ronaldo, eliminaţi

Messi şi Ronaldo, eliminaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Selecţionata Franţei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Argentinei cu scorul de 4-3 (1-1), sâmbătă, la Kazan, în primul meci din optimile de finală. Tot sâmbătă, Uruguayului s-a calificat în “sferturi”, după ce a învins naţionala Portugaliei, campioana europeană, cu scorul de 2-1 (1-0).

Franţa s-a impus în faţa echipei lui Messi la capătul unui meci spectaculos, cu răsturnări de scor, prin golurile marcate de Antoine Griezmann (13 - penalty), Benjamin Pavard (57) şi Kylian Mbappe (64, 68), în timp ce pentru vicecampioana mondială au înscris Angel Di Maria (41), Gabriel Mercado (48) şi Sergio Aguero (90+3).

Din punct de vedere tactic, diferenţa a fost uriaşă, continuând haosul din jocul Argentinei, vizibil de la meciurile din grupe. Sud-americanii au pierdut la un scor strâns cu multă şansă. Au egalat dintr-o reuşită individuală, un şut de senzaţie al lui Di Maria, apoi au trecut la conducere dintr-o deviere norocoasă a unui şut al lui Messi, dar n-au putut să păstreze avantajul mai mult de nouă minute.

La doar 19 ani, francezul Mbappe a fost strălucitor, cu două goluri marcate şi un penalti obţinut.

În al doilea joc din optimi, Uruguay a câştigat graţie ''dublei'' lui Edinson Cavani (7, 62), în timp ce pentru lusitani a înscris Pepe (55). Uruguayenii au deschis scorul în min. 7, la capătul unei combinaţii superbe între cei doi atacanţi stelari ai săi, Cavani şi Luis Suarez, apoi a mizat pe contraatacuri. Uruguayul a primit primul său gol la turneul din Rusia în min. 55, când Pepe, scăpat din marcaj, a înscris cu capul la o centrare din corner. Doar şapte minute au fost la egalitate cele două echipe, pentru că Edinson Cavani (62) a readus Uruguayul în avantaj, cu un şut cu efect la colţul lung, din pasa lui Suarez, iar campioana europeană, Portugalia, cu celebrul Cristiano Ronaldo fără realizări, n-a mai putut reveni.

Cel mai bun jucător al meciului, Cavani, a spus că este fericit pentru că a produs bucuria suporterilor din ţară. "Foarte mulţumit de ce s-a întâmplat, mă bucur că am ajuns în sferturi. Este foarte emoţionant, nu am cuvinte să exprim ce simt. Sunt foarte fericit, vedeţi şi oamenii care se bucură. Îmi imaginez ce e şi în ţară acum”, a declarat Cavani.

"Matadorul" s-a accidentat în minutul 70 al meciului şi a fost schimbat cu Cristian Stuani, devenind astfel incert pentru meciul cu Franţa, din sferturile de finală, care va avea loc pe 6 iulie, la ora 17,00.

Luni, Brazilia

Brazilia, cvintuplă campioană mondială, va juca luni, în optimile de finală, cu Mexic, de la ora 17,00, fiind considerată mare favorită, la fel cum este cazul Belgiei în cealaltă partidă a zilei, în care va întâlni Japonia, de la ora 21,00.

Citit 1004 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2018 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.