Eşec în ultima zi a crizei de efectiv. FC Universitatea, meci pierdut în Liga 1

Eşec în ultima zi a crizei de efectiv. FC Universitatea, meci pierdut în Liga 1
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE Echipa feminină FC Universitatea Galaţi a pierdut partida cu Vasas Odorheiu Secuiesc, scor 1-3, din etapa secundă a Ligii, disputată miercuri, 4 septembrie 2019, pe teren propriu.

Formaţia gălăţeană a fost răpusă la primul meci pe teren propriu din acest sezon de una dintre echipele redutabile ale campionatului. Un alt deznodământ ar fi fost chiar o surpriză, în condiţiile în care FC Universitatea a început cu patru junioare printre titulare - una dintre ele având doar 15 ani - în ultima zi cu probleme de lot.

Speranţe au fost, mai ales când junioarea Tabita Croitoru a avut, în min. 6, un lob de la 25 de metri peste portar, dar mingea s-a dus puţin alături. Superioară în linia mediană, echipa oaspete a trecut la o dominare teritorială soldată cu două mari ocazii (min. 10 şi 31), pentru ca puţin înainte de pauză (min. 41) să deschidă scorul.

Repriza a doua a început cu două apariţii supriză în echipa gălăţeană, basarabencele Natalia Munteanu – portar şi Cristina Cerescu – fundaş. Acestea sunt transferuri de ultimă oră perfectate de FC Universitatea, cele două jucătoare din echipa naţională a Republicii Moldova ajungând în Galaţi cu o seară înaintea meciul şi problema legitimării a fost rezolvată cu doar două ore înaintea jocului. S-a încercat forţarea egalării, iar oaspetele au profitat de spaţiile mai mari şi au dus scorul la 0-3 în urma a două contraatacuri (min. 52 şi 67). Au urmat câteva schimbări de poziţii în formaţia gălăţeană, potenţialul liniei de mijloc a crescut prin urcarea Anei Arnăutu şi Mariei Stamate, iar FC Universitatea nu doar că a echilibrat jocul, ci chiar a avut o bună perioadă de dominare, în care şi-a creat mai multe mari oportunităţi de a înscrie. A fructificat doar una, prin Andreea Surcică, care a făcut 1-3 în minutul 85, prea târziu pentru a mai putea remonta complet diferenţa de scor.

Alexandru Caracaş a folosit următoarele jucătoare: Georgiana Bobocea (Natalia Munteanu) - Maria Stamate, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Valentina Ivan (Cristina Cerescu) - Nicoleta Lepădatu (Elena Ivan), Monica Benţoiu, Lidia Moacă (căpitan), Andreea Surcică - Carmen Marcu, Tabita Croitoru.

Foto Sonia Baciu

Pentru FC Universitatea, care are 3 puncte după două etape, va urma în runda următoare un joc în deplasare, cu Fair Play Bucureşti, care este programat duminică, 8 septembrie. Acesta va primul meci ce va fi abordat în condiţii optime în ceea ce priveşte lotul de jucătoare, pe lângă cele două „achiziţii” care au debut miercuri, 4 septembrie 2019, urmând să revină joi, 5 septembrie 2019, în lot şi celelalte două basarabence, Irina Topal şi Olga Cuşinova.

Tot miercuri, a avut loc şi ultimul joc al etapei a doua, campioana Olimpia Cluj impunându-se în faţa nou-promovatei Selena Constanţa cu un scor sever: 9-0.

Vineri, 6 septembrie 2019, de la ora 11,00, pe Stadionul ”Siderurgistul”, echipa de junioare U 15 a clubului gălățean va debuta în actualul campionat, cu formația Selena Constanța.

În liga a treia feminină, primul meci al gălățencelor va avea loc pe 13 octombrie, în deplasare, la CSM Pașcani.


Astăzi, 4 septembrie 2019, în prima ligă feminină. Gălățencele, primul meci acasă | Echipa feminină FC Universitatea Galaţi va juca astăzi, pe teren propriu, cu Vasas Odorheiu Secuiesc, în cadrul etapei a doua din Liga 1. Partida va avea loc la stadionul „Sidreurgistul”, cu începere de la ora 11,00.

Formaţia gălăţeană are un adversar dificil la primul joc de pe teren propriu, urmând să întâlnească echipa care a eliminat-o în semifinalele Cupei României din sezonul trecut, astfel că este de anticipat şi un duel al orgoliilor sportive. 

Echipa gălăţeană, antrenată de Alexandru Caracaş, are speranţe îndreptăţite la obţinerea victoriei, printre argumente aflându-se atmosfera foarte bună din interiorul lotulului şi forma bună arătată la jocul din etapa inaugurală a campionatului, câştigat în deplasare, cu 2-0, în faţa celor de la Luceafărul Filiaşi. 

De partea cealaltă, Vasas a început cu o înfrângere surprinzătoare pe terenul nou-promovatei Selena Constanţa, scor 2-1.

Din această a doua etapă a Ligii 1 s-au disputat deja patru partide: Independenţa Baia Mare – Fortuna Becicherecu (Timiş) 1-4, CSŞ Târgovişte – Piroş Security Arad 1-3, Luceafărul Filiaşi – Fair Play Bucureşti 2-0 şi Universitatea Alexandria – Heniu Prundu Bârgăului 2-0. Tot astăzi se mai joacă meciul Olimpia Cluj-Napoca – Selena Constanţa.

Tot în această săptămână, pe 6 septembrie, echipa de junioare U 15 a clubului gălățean va debuta în actualul campionat, cu o partidă ce se va disputa, pe teren propriu, cu formația Selena Constanța.

În liga a treia feminină, primul meci al gălățencelor va avea loc pe 13 octombrie, în deplasare, la CSM Pașcani.

Citit 2129 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.