Revenire superbă din neant, dar final dureros

Revenire superbă din neant, dar final dureros
Patricia Ţig s-a oprit în optimi la Hiroshima
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţeanca Patricia Maria Ţig a fost învinsă de germanca Laura Siegemund, a opta favorită, cu 6-2, 5-7, 7-5, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Hiroshima (Japonia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Patricia Maria Ţig (25 ani, 140 WTA), venită din calificări, s-a înclinat după un meci foarte disputat, cu schimbări abrupte de situaţie, care a durat două ore şi 55 de minute.

Primul set a fost cel mai slab al Patriciei de la revenirea în circuitul WTA. A încercat să joace în stilul ofensiv care o caracterizează, însă încercările de trimite mingi câştigătoare s-au dus de puţin dincolo de linii, în timp ce, de partea cealalată a fileului, Siegemund (31 ani, 84 WTA) a fost ca un roboţel, fără erori şi cu multe reuşite ofensive. De asemenea, serviciul doi al gălăţencei a fost foarte vulnerabil, o singură dată reuşind Ţig să câştige punctul, în timp ce adversara sa a avut un randament incredibil, câştigându-şi toate cele şase situaţii în care a servit cu „al doilea”.

În următorul set, Ţig a echilibrat jocul, dar la 1-1 tot Siegemund a făcut primul break, după un game de mare luptă, în care s-au consemnat şapte egalităţi, apoi germanca s-a desprins la 4-1.

De acolo, a urmat o superbă revenire a gălăţencei, căreia la 4-3 i-a ieşit şi primul passing, cu forehandul în diagonală. Ţig a adunat multe puncte şi astfel a ajuns să conducă cu 5-4. Chiar dacă Siegemund, celebra în circuit pentru tertipurile sale, a cerut un time-out, Patricia a păstrat ritmul bun şi s-a impus cu 7-5. A intrat bine şi în decisiv, a avut 2-0, germanca a echilibrat, s-a ajuns la 5-5, dar de acolo Siegemund a fost mai exactă şi a câştigat setul şi meciul.

Patricia Ţig a ajuns la a treia înfrângere în faţa sportivei din Germania, toate în acelaşi mod frustrant, în trei seturi. Singura victorie în faţa acesteia a fost în meciul precedent, din turneul de la Bucureşti, unde gălăţeanca stabilită în ultimii ani în Braşov a jucat finala.

Pentru parcursul de la Hiroshima, Ţig a adunat 48 de puncte WTA, 18 cu cele două victorii din calificări şi 30 pentru succesul din primul tur al tabloului principal. Cu aceste puncte, ea a urcat în clasamentul „live” WTA de pe locul 140 pe poziţia 121.

Tot miercuri, în acelaşi turneu, Mihaela Buzărnescu şi slovena Katarina Srebotnik au fost învinse de cuplul Miyu Kato (Japonia)/ Storm Sanders (Australia), cu 6-4, 6-3, în prima rundă a probei de dublu.

Joi dimineaţă, Mihaela Buzărnescu va juca la simplu în optimi împotriva japonezei Kurumi Nara.

Citit 1434 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 04:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.