FC Universitatea, marele test în faţa campioanei. Duminică, la „Siderurgistul”
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

FC Universitatea, marele test în faţa campioanei. Duminică, la „Siderurgistul”
Lidia Moacă, sub privirile coechiperei Monica Benţoiu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Meci de gală, duminică, la Galaţi, în prima ligă de fotbal feminim, echipa gălăţeană FC Universitatea urmează să întâlnească multipla campioană Olimpia Cluj-Napoca. Partida contează pentru etapa a patra şi se va disputa la stadionul „Siderurgistul”, de la ora 11.00.

Echipa gălăţeană va încerca să confirme repriza a doua excelentă din confruntarea de anul trecut de pe teren propriu cu multipla campioană din Cluj (scor 0-2), când a avut momente bune de dominare, deşi era la debutul în prima ligă, iar experienţa acumulată de atunci se speră să se vadă într-un meci cât mai plăcut publicului şi chiar într-un rezultat favorabil.

Antrenorul Alexandru Caracaş a amintit şi de meciul de la Cluj, din returul sezonului trecut, când Olimpia s-a impus greu, abia în ultimul sfert de oră. „În ultima deplasare de la Cluj, după meci, membrii staffului echipei adverse au venit să ne felicite câteva jucătoare care le-au atras atenţia. Acest lucru a fost încă o dovadă că avem un lot valoros, care poate atrage privirea chiar şi celor mai bune cluburi. Duminică îmi doresc ca fetele sa joace cu sufletul, să-şi arate spiritul de războinice pe care orice sportiv de performanţă îl are în sânge. Va fi un meci în care ambele echipe au ce arăta, de aceea invit cât mai mulţi gălăţeni să asiste la un spectacol fotbalistic”, a declarat tehnicianul gălăţean. Acesta mizează şi pe atmosfera foarte bună din interiorul echipei, mai ales că s-au achitat salariile restante şi toată concentrarea a fost îndreptată spre pregătirea pentru acest meci.

„Suntem încrezătoare în forţele proprii. Îmi doresc ca prin ambiţie, muncă şi devotament să reuşim să punem în practică ceea ce pregătim la antrenamente zi de zi, iar la final să ieşim din teren mândre de noi, că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a câştiga. Sperăm să avem cât mai mulţi suporteri alături de noi”, a spus şi mijlocaşul Lidia Moacă, căpitanul echipei gălăţene.

Singura absenţă din lotul FC Universitatea pentru acest meci este cea a golgheterei Carmen Marcu, aflată la echipa naţională de junioare Under 19.

Ambele echipe au câte două victorii până acum, dar clujencele au şi un meci mai puţin disputat.

Tot duminică va evolua şi echipa de junioare Under 15 de la FC Universitatea, care va juca în deplasare, cu Activ Slobozia. În prima etapă, pe teren propriu,  formaţia antrenată de Gabriel Călinescu a obţinut o victorie entuziasmantă, 5-4 cu Selena Contanţa.

Citit 1834 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2019 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.