CONTRIBUŢIE GĂLĂŢEANĂ cu gol marcat LA CALIFICAREA echipei de fotbal feminin a ROMÂNIEI U19

CONTRIBUŢIE GĂLĂŢEANĂ cu gol marcat LA CALIFICAREA echipei de fotbal feminin a ROMÂNIEI U19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Atacantul Carmen Marcu, legitimată la FC Universitatea Galați, a înscris unul dintre golurile care au calificat, luni, echipa națională de junioare Under 19 în faza a doua, Turul de Elită, a calificărilor pentru turneul final al Campionatului European din 2020.

Echipa României a încheiat, luni, turneul de calificare din Macedonia de Nord cu o victorie clară, scor 3-0, în faţa formaţiei ţării gazdă. Carmen Marcu a fost titulară în atacul echipei României, alături de Mădălina Tătar, gălăţeanca marcând ultimul gol al partidei, în minutul 77. Primele două goluri au fost înscrise de Bianca Ienovan (min. 6) şi Mădălina Tătar (min. 49), aceasta din urmă ratând un penalti în minutul 71.

În primul meci al grupei din Macedonia, România, tot cu Marcu titulară, a remizat cu Slovacia, scor 1-1, iar în a doua partidă a pierdut, scor 0-7, în faţa Franţei, deţinătoarea titlului de campioană europeană. În jocul cu Franţa, Marcu nu a jucat.

Slovacia, care pierduse cu 0-6 în faţa Franţei şi câştigase cu 6-0 întâlnirea cu Macedonia, s-a clasat pe locul doi datorită golaverajului superior. Echipa României s-a calificat în ultima fază a preliminariilor, Turul de Elită, din postura echipei de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament dintre toate caree s-au situat pe a treia poziţie în cele 12 grupe din acest tur.

În Turul de Elită vor fi şapte grupe, urmând ca formaţiile de pe primul loc să se califice la turneul final Euro 2020.

Citit 2447 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.